6 ερωτήσεις προς τον εαυτό σου, για να κυνηγήσεις το όνειρό σου

Συντάκτης: Μαριαλένα Φωναζάκη, Life Coach

Ποιο είναι το όνειρό σου; Είσαι έτοιμος/η να το κάνεις πραγματικότητα; Αν ναι, προέχει να καταγράψεις τους επιμέρους στόχους σου, που πρέπει να επιτευχθούν, για να καταλήξεις σταδιακά και βήμα-βήμα στο μεγαλύτερο στόχο σου, που είναι η πραγματοποίηση του ονείρου σου. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 6 ερωτήσεις, που θα σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις το όνειρό σου και να το κατακτήσεις.

 1. Ποια είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά σου στη ζωή;

6 ερωτήσεις προς τον εαυτό σου, για να κυνηγήσεις το όνειρό σου

Με άλλα λόγια, «τι είναι πιο σημαντικό για σένα να ζήσεις»; Για να δώσεις απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση, πρέπει να ευθυγραμμιστείς με το εσωτερικό σου πάθος. Όταν προσδιορίσεις ποιο είναι το πάθος σου στη ζωή, τότε θα δεις ότι τα μετέπειτα βήματά σου, οι προθέσεις και οι κινήσεις σου, όλα θα είναι προσανατολισμένα στην προσέλκυση ανθρώπων και καταστάσεων, απαραίτητων για να γίνει το όνειρό σου πραγματικό βίωμα.

Ένας άλλος τρόπος για να δώσεις απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι να εμβαθύνεις σε όσα νιώθεις ότι σε κάνουν ή σε έκαναν πραγματικά χαρούμενο/η. Για παράδειγμα, θυμήσου τι σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουν παιδί. Τι σε έκανε χαρούμενο/η τότε; Μετά, έλα ξανά πίσω στο τώρα. Ποιες δραστηριότητες σε κάνουν χαρούμενο/η τώρα; Το ζητούμενο είναι οι στόχοι σου να πηγάζουν από μέσα σου… από την ψυχή σου… Έτσι, θα σε οδηγήσουν πρώτα στον προσδιορισμό και, εν συνεχεία, στην κατάκτηση του ονείρου σου.

 2. Το όνειρο που λες ότι έχεις, είναι όντως δικό σου ή κάποιου άλλου;

Οι στόχοι σου είναι δική σου επιλογή ή μήπως προκύπτουν από κάτι που οι άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να πετύχεις; Απάντα σε αυτήν την ερώτηση με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου… αν μη τι άλλο, σκέψου ότι όταν θα είσαι πια ηλικιωμένος/η, δεν θα θέλεις να εύχεσαι να είχες ακολουθήσει το πάθος σου όταν ήσουν νεότερος…  Θα θέλεις να ξέρεις ότι στη ζωή σου, τελικά, ακολούθησες το όνειρό σου! Και για σένα που πιστεύεις ότι θα χαροποιήσεις τους γύρω σου, αν πετύχεις τους στόχους που εκείνοι θέλουν για σένα, θα ήθελα να απαντήσεις στο εξής: Πώς θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις ευτυχισμένους τους άλλους, αν πρώτα δεν έχεις κάνει ευτυχισμένο τον εαυτό σου;

 3. Έχεις την τάση να συμβιβάζεσαι;

6 ερωτήσεις προς τον εαυτό σου, για να κυνηγήσεις το όνειρό σου

Στη ζωή σου, συμβιβάζεσαι μένοντας με λιγότερα από όσα ονειρεύεσαι να είχες; Αν ναι, τότε επιλέγεις να «θυσιάσεις» το όνειρό σου. Σκέψου, όμως, πως οτιδήποτε λιγότερο από το να ζήσεις το όνειρό σου -χωρίς εκπτώσεις και περικοπές!!!- δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην ευτυχία και την πληρότητα στη ζωή.

 4. Πώς θα νιώσεις όταν δεις το όνειρό σου να πραγματοποιείται;

Το προσωπικό σου πάθος τροφοδοτεί ένα όραμα. Όπου ρέει η δημιουργική προσοχή σου, προς τα εκεί κατευθύνεται και η ζωή σου. Μην στερείς από τον εαυτό σου τη χαρά και συγκίνηση της αίσθησης του να ζήσεις το όνειρό σου. Το αξίζεις! 


Διαβάστε επίσης: Σεμινάριο Believe In You «Ανακαλύπτω τα θέλω μου»: Η πυξίδα για επιτυχία και ευτυχία στη ζωή


 5. Ποια βήματα μπορείς να κάνεις σήμερα που θα σε οδηγήσουν πιο κοντά στο όνειρό σου;

6 ερωτήσεις προς τον εαυτό σου, για να κυνηγήσεις το όνειρό σου

Σταμάτα τις αναβολές! Ξεκίνα να δημιουργείς στη ζωή σου τις συνθήκες που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις άμεσα την πρόθεσή σου σε δράση. Ενδεχομένως να χρειάζεσαι βοήθεια και από άλλους ανθρώπους για να δημιουργήσεις τις συνθήκες αυτές. Σκέψου, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Και σε καμία περίπτωση μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια. Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά δύναμης. Άλλωστε, όπως και εσύ θα χαιρόσουν να προσφέρεις τη βοήθειά σου σε κάποιον άλλον άνθρωπο που θα στο ζητούσε, έτσι και άλλοι άνθρωποι θα χαρούν να συμμετέχουν βοηθητικά στην πορεία σου προς την πραγματοποίηση του ονείρου σου. Τέλος, θα σε βοηθήσει να βρεις έναν τρόπο να «μετράς» την πρόοδό σου, δηλαδή την επίτευξη των μικρότερων στόχων σου, που βήμα-βήμα θα σε οδηγήσουν στην κατάκτηση του ονείρου σου. Μην προσπερνάς, και σίγουρα μην υποτιμάς τις μικρές αυτές επιτυχίες σου… Αυτές θα σε οδηγήσουν στον τελικό σου προορισμό.

 6. Πόσο συχνά λες στον εαυτό σου ότι δεν θα τα καταφέρει;

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρουν να ζήσουν το όνειρό τους. Κάποιους τους κρατούν πίσω τα περιοριστικά πιστεύω τους, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν αξίζουν να ζήσουν όσα ονειρεύονται. Μάλιστα, για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί η αίσθηση ότι δεν μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, οι άνθρωποι συχνά κρατούν το πάθος τους θαμμένο βαθιά μέσα τους, που τους είναι δύσκολο ακόμα και να θυμηθούν αν είχαν ποτέ κάποιο συγκεκριμένο όνειρο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας έχουμε ένα όνειρο! Από εσένα εξαρτάται αν θα μπεις σε μεθοδευμένη δράση για να το πραγματοποιήσεις. Πόσο πολύ το θέλεις; Και αν το θέλεις πολύ, τότε γιατί ακόμα περιμένεις;

Συντάκτης: Μαριαλένα Φωναζάκη, Life Coach

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.