Αγάπη εαυτού: Το μεγάλο άλμα προς μια ζωή γεμάτη φως

Συντάκτης: Flowmagazine

Αγάπη εαυτού: Την αναζητάμε κάπου εκεί έξω, στους άλλους, στη φύση ή στον ουρανό. Όμως αυτή βρίσκεται μέσα μας αρχήθεν και μας φωτίζει, καλώντας μας να την εντοπίσουμε, να την αφήσουμε να μας γεμίσει και (ύστερα) να τη στρέψουμε κι έξω από εμάς, να τη μοιράσουμε στον κόσμο μας.

Την αναζητάμε κάπου εκεί έξω, στους άλλους, στη φύση ή στον ουρανό. Όμως αυτή βρίσκεται μέσα μας αρχήθεν και μας φωτίζει, καλώντας μας να την εντοπίσουμε, να την αφήσουμε να μας γεμίσει και (ύστερα) να τη στρέψουμε κι έξω από εμάς, να τη μοιράσουμε στον κόσμο μας.

Για την Αγάπη ο λόγος. Αγάπη εαυτού (ή αυταγάπη) πρωτίστως, το βασικό συστατικό προκειμένου να γίνει κανείς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να ζήσει τη ζωή που του αξίζει.

Για να γίνει αυτό περισσότερο κατανοητό, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η αυτό-αγάπη δεν πρέπει να συγχέεται με την εγωπάθεια, τον εγωισμό ή τον ναρκισσισμό, αλλά με την 100% ανάληψη της ευθύνης για τον εαυτό μας.

Παράλληλα, κρύβει μέσα της την αποδοχή του εαυτού μας, την αυτοεκτίμηση, τη συμπόνια, την αναγνώριση της αξίας μας, την αυτογνωσία και τη γνώση ότι είμαστε φτιαγμένοι από φως και αγωγοί του (εξού και η λέξη «αγάπη», προερχόμενη από το ρήμα «άγω»).

Κάνοντας ένα μικρό αλματάκι προς την αυτό-αγάπη τη φορά και ανεβαίνοντας μαζί ένα-ένα τα σκαλοπατάκια των περιεχομένων της, ετοιμαζόμαστε για το τεράστιο άλμα προς μια ζωή γεμάτη φως. Και αυτόφωτοι όντες, μπορούμε να φωτίσουμε ολόκληρο τον κόσμο με την αγάπη μας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…