5 τρόποι για να οργανώσετε την καθημερινότητά σας τώρα που αλλάζουν οι κανόνες

Συντάκτης: Flowmagazine

Ακολουθήστε τις τακτικές που σας ταιριάζουν, αφήστε πίσω οτιδήποτε δε σας εξυπηρετεί και μην ξεχνάτε πως τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν μπορείτε να τα διαχειριστείτε με άλλο mood!

Παρατηρήστε πώς ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται να περνούν τις μέρες τους με την απόλυτη ισορροπία, με ήρεμα πρωινά και με την παραγωγικότητά τους στο peak. Τώρα σκεφτείτε όλες εκείνες τις φορές που πιάσατε τον εαυτό σας να βιάζεται, να νιώθει αβεβαιότητα και να τρέχει πίσω από ένα πρόγραμμα που ποτέ δε μπορεί να προλάβει. 

Αν και σήμερα οι κανόνες είναι λίγο διαφορετικοί από παλιότερα και αν και η περίοδος τους εγκλεισμού σάς έχει απορυθμίσει έφτασε η στιγμή με απλές συμβουλές να οργανώσετε από την αρχή την καθημερινότητά σας. Ακολουθήστε τις τακτικές που σας ταιριάζουν, αφήστε πίσω οτιδήποτε δε σας εξυπηρετεί και μην ξεχνάτε πως τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν μπορείτε να τα διαχειριστείτε με άλλο mood!

  1. Δημιουργήστε χώρο στη ζωή σας

Για να είμαστε ειλικρινείς αυτή η συνήθεια θα σας απαλλάξει από πολλές περιττές ώρες και κόπο που δε χρειάζεται να βάζετε στη ζωή σας. Έτσι, το να «δημιουργήσετε χώρο» δεν απαιτεί μόνο να κάνετε το απαραίτητο declutter τώρα που κατεβάζετε τα καλοκαιρινά ρούχα αλλά επιβάλλει το να διαγράψετε από τα social media οποιονδήποτε δε σας προσφέρει κάτι στη νέα σας ζωή και φυσικά να ξεκαθαρίσετε τα όριά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψετε πως η οργάνωση της ζωής σας θα γίνει ακόμη πιο εύκολη. Απλώς και μόνο επειδή θα έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε με αυτήν.

  1. Ασχοληθείτε με τη διατροφή σας

Εάν ανήκετε σε αυτούς που την περίοδο της καραντίνας ανακάλυψαν τις μαγειρικές τους δεξιότητες τότε αναμφίβολα θα θέλετε να διατηρήσετε αυτήν τη συνήθεια και με τις φυσιολογικές συνθήκες να επιστρέφουν. Παρόλα αυτά, για να οργανωθείτε και για να ξεκλέψετε χρόνο είναι σημαντικό να προγραμματίζετε το εβδομαδιαίο διατροφικό σας πλάνο από την Κυριακή. Αφιερώστε λίγη ώρα για όλα όσα θέλετε να καταναλώσετε, δείτε ποια απαραίτητα θρεπτικά συστατικά οφείλετε να λάβετε καθημερινά και φυσικά μην ξεχνάτε να επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ το μεσημέρι της Τρίτης! Σύμφωνα με έρευνες αποτελεί μια ώρα με πολύ λιγότερη κίνηση. 

  1. Επιλέξτε τα ρούχα σας

Οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται να ξυπνάνε κάθε πρωί, να απολαμβάνουν με ηρεμία τον καφέ και τον δεκάλεπτο διαλογισμό τους και στη συνέχεια να κατευθύνονται προς το γραφείο με το αγαπημένο τους outfit. Αν αυτή η περιγραφή μοιάζει κάπως με την καθημερινότητα που θέλετε να δομήσετε, τότε το μόνο που σας λείπει είναι η συνέπεια. Καλά διαβάσατε! Φροντίστε ώστε να ετοιμάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα σύνολα που θα φορέσετε και ξεκινήστε −επιτέλους− να σηκώνεστε από το κρεβάτι είκοσι λεπτά νωρίτερα. Μην ξεχνάτε πως η λίγη παραπάνω ώρα δε θα σας χαρίσει απαραίτητα και περισσότερη ξεκούραση. Άλλωστε, αν πετύχετε αυτό τον πρώτο σας στόχο, θα είστε πια έτοιμες να κατακτήσετε τη μέρα.

  1. Ακολουθήστε τον κανόνα των 2 λεπτών

Στην οργάνωση της καθημερινότητάς σας, ειδικά τώρα που οι συνθήκες μοιάζουν πιο διαφορετικές από ποτέ, ένας απόλυτος σύμμαχός είναι ο κανόνας των 2 λεπτών. Αυτό που ουσιαστικά ορίζει είναι πως οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε λιγότερο από αυτόν το χρόνο, οφείλετε να το κάνετε τώρα. Μπορεί να σας μοιάζει κάπως επιπόλαιο και βιαστικό αλλά η αλήθεια είναι πως μόλις αρχίσετε να το εφαρμόζετε θα ανακαλύψετε πως όλα είναι πιο εύκολα. Για παράδειγμα, πλύνετε τα λίγα πιάτα που υπάρχουν, στρώστε το κρεβάτι σας, συμμαζέψτε το γραφείο σας ή ακόμη και ξεσκονίστε μια επιφάνεια που έχετε να αγγίξετε καιρό!

  1. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Αν υπάρχει ένα πράγμα που σας δίδαξε η καραντίνα τότε αυτό οφείλει να είναι το ότι όταν κάνετε ένα πράγμα τη φορά τότε όλα μοιάζουν πιο προσιτά. Μεταφέροντας την ηρεμία και το mindfulness των προηγούμενων ημερών μέσα σε αυτές που διανύετε τώρα, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το multitasking που τελικά δε σας βοηθούσε. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους, ανταμείψτε τον εαυτό σας και μην ξεχνάτε πως όλα μπορούν να γίνουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα καλό σημειωματάριο και η καλύτερη διάθεσή σας. Το να πιέζετε τον εαυτό σας, μπορεί να σας οδηγήσει μόνο σε αδιέξοδο. 

Πηγή 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…