Η έκθεση του γλύπτη Κωστή Γεωργίου στο Giardini Marinaressa στη Βενετία

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα έργα του γλύπτη Κωστή Γεωργίου θα εκτίθενται μέχρι τον Νοέμβριο στο Giardini Marinaressa.

Στο πλαίσιο της 60ης Μπιενάλε της Βενετίας, ο γλύπτης και ζωγράφος Κωστής Γεωργίου εκθέτει το γλυπτό του «Equus» στο Giardini Marinaressa. 

Λίγο μετά την έκθεση του στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, αλλά και την ατομική του έκθεση στο Kapopoulos Fine Arts, ο Κωστής Γεωργίου επανέρχεται στη διεθνή σκηνή. 

Η 60η Μπιενάλε της Βενετίας άνοιξε τις πύλες της στις 20 Απριλίου 2024 και στο πλαίσιό της πραγματοποιούνται παράλληλες εκθέσεις σε χώρους της ιταλικής πόλης. Το μνημειακό γλυπτό του Κωστή Γεωργίου «Equus» θα εκτίθεται στο Giardini Marinaressa έως τα τέλη της Biennale τον Νοέμβριο.   

Τα μνημειακά γλυπτά του Κωστή Γεωργίου «Corpus» και «Eutopia» θα εκτίθενται μέχρι τέλη Νοεμβρίου στην κεντρική είσοδο του  Palazzo Mora στο πλαίσιο της ευρείας παγκόσμιας έκθεσης που οργανώνεται από το European Cultural Center  (ECC) υπό  τον  γενικό τίτλο «Personal Structures».  

Κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Βενετίας και του ECC πρωτοπόροι καλλιτέχνες, φωτογράφοι και ακαδημαϊκά ιδρύματα καλούνται να εξερευνήσουν θέματα του Χρόνου, του Χώρου και της Ύπαρξης, προσφέροντας ποικίλες προοπτικές για τη σύγχρονη τέχνη. Με την ενθάρρυνση της ένταξης και  του διαλόγου, το έργο στοχεύει να εμπνεύσει νέες ιδέες και εμπειρίες προσβάσιμες σε όλους.  

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και υπό τη διοργάνωση της Belair Fine Arts και Kapopoulos Fine Arts, έργα του καλλιτέχνη εκτίθενται πλέον στη μόνιμη έκθεση της Belair Fine Arts στη Βενετία.  

Η Μπιενάλε αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες φιλότεχνους, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο. 

Στο Palazzo Mora τα εγκαίνια για συλλέκτες και επισήμους πραγματοποιήθηκαν στις 20 Απριλίου. Το επίπεδο των εκθεμάτων και των δημιουργών που συμμετέχουν είναι εξαιρετικά υψηλό, με ονόματα που κυριαρχούν στη διεθνή εικαστική σκηνή.  

Ο Κωστής Γεωργίου έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 ατομικές και 400 ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί Έλληνες και ξένοι ιστορικοί τέχνης, ο ελληνικός και ο διεθνής τύπος και έχουν γίνει αφιερώματα και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και περιοδικά. Επιπλέον, έχουν εκδοθεί πάνω από 50 λευκώματα που αναφέρονται στη δουλειά του. 

Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Επίσης έργα του έχουν πλειστηριαστεί στους οίκους Sotheby’s, Bonham’s και Christie’s.  

Την ίδια ώρα ο Κωστής Γεωργίου ετοιμάζεται για την ατομική του έκθεση, με έργα ζωγραφικής και με μνημειακών διαστάσεων γλυπτά,  στην «Art Thessaloniki  International Contemporary Art  Fair 2024»  στη  Θεσσαλονίκη με τη γκαλερί Agathi Kartalos, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.   

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…