Το πιο ζουμερό αρνί στο φούρνο: Η μαρινάδα που θα το απογειώσει

Συντάκτης: Flowmagazine

Το κρέας για να είναι νόστιμο εκτός από σωστό ψήσιμο χρειάζεται και τη σωστή μαρινάδα. Μιας και η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας την δική μας συνταγή για μαρινάδα, ό,τι πρέπει για το Πασχαλινό αρνί. Ιδανική για εσάς που δε θα σουβλίσετε αλλά θα τηρήσετε το έθιμο και θα φάτε αρνάκι ακόμα και στο φούρνο.

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 30 γρ. κοτσάνια μαϊντανού
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 7 γρ. θυμάρι, κλωνάρια
  • 5 γρ. δεντρολίβανο, φύλλα
  • 10 γρ. νερό

Για το αρνί

  • 1,3 κιλά αρνί μπούτι
  • 270 γρ. μαρινάδα
  • 4 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. λεμόνι χυμό
  • 1 γρ. δάφνη
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπλέντερ ελαιόλαδο, λίγο νερό, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι, τον μαϊντανό μαζί με τα κοτσάνια, δενδρολίβανο και λίγη μουστάρδα. Τα αλέθουμε ώστε να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Για το αρνί

  • Σε ένα ταψί αλατίζουμε καλά το αρνί με αρκετό αλάτι, και περιχύνουμε την μαρινάδα, αλείφοντας με τα χέρια μας και προσέχοντας ώστε να πάει παντού.
  • Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για περίπου 5-6 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού που μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πάρει ωραίο χρώμα.

Για τις πατάτες

  • Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο, το χυμό από το λεμόνι, τη ρίγανη, την δάφνη και το αλάτι.

Tip

Αν το αρνί δεν πάρει χρώμα δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…