Τί ταμπέλες έχω επιλέξει να φοράω;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες ταμπέλες φοράμε στον εαυτό μας, θέλοντας και μη;

Ιδιαίτερα οι γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από τα κοινωνικά πρότυπα, προσθέτουν βάρος στον εαυτό τους, αποδεχόμενες “ταμπέλες” που μπορεί να τις αδικούν.

– Είμαι κοντή.

– Είμαι χοντρή.

– Είμαι άσχημη.

– Είμαι μέτρια στην εμφάνιση.

– Είμαι μεσήλικη.

– Είμαι μεγάλη για να κάνω παιδί.

– Είμαι μικρή για να κάνω τη δική μου επιχείρηση.

Και πέρα από τις ταμπέλες της κοινωνίας, ακόμα περισσότερες είναι αυτές που φοράμε μόνοι μας στον εαυτό μας, γιατί αποδεχόμαστε την κριτική των άλλων ως πραγματικότητα, ενώ δεν είναι.

Έχετε ακούσει ποτέ τον εαυτό σας να λέτε τις παρακάτω εκφράσεις; Εκτός από αρνητικές πεποιθήσεις, δεν είναι στην πραγματικότητα και “ταμπέλες”;

– Είμαι αγχώδης.

– Είμαι ανασφαλής.

– Είμαι ενοχική.

– Είμαι κυκλοθυμική.

– Δεν είμαι καλή στα μαθηματικά.

– Δεν το’ χω με τις επιχειρήσεις.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η εικόνα που μπορεί να έχετε για τον εαυτό σας είναι τελείως στρεβλή και άδικη; Και αν δεν ισχύει η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, τελικά  τι ισχύει;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πόσο συχνά φοράμε ταμπέλες στον εαυτό μας, που συνήθως μας αδικούν, αντί να μας διαφημίζουν.

https://www.tiktok.com/@evixyrafa/video/7364358657045286177

Ενώ ο σκοπός της ταμπέλας στο εμπόριο είναι να προωθήσει και να πουλήσει ένα προϊόν, εμείς στον εαυτό μας βάζουμε ταμπέλες που μας αποδυναμώνουν και διώχνουν τους άλλους μακριά μας.

Αν θέλετε να αποκτήσετε πιο υγιή σχέση με τον εαυτό σας και κυρίως με την αρνητική κριτική που έχετε συνηθίσει να δέχεστε, μη χάσετε το νέο κύκλο σεμιναρίων του Believe in You τον Μάιο, με θέμα “Βελτιώστε την επικοινωνία σας και ξεχωρίστε επαγγελματικά”.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

https://www.believeinyou.gr/veltioste_epikoinonia

Μάθετε να φοράτε τις πιο θετικές ταμπέλες για τον εαυτό σας και να καμαρώνετε, χωρίς να ντρέπεστε και χωρίς να νιώθετε ψεύτικες.


Bio Εύη Ξυραφά

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6937524688

Websitehttp://www.believeinyou.gr/

Email: info@believeinyou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Βιβλίο: “Θέλω Πιστεύω Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”

Online πρόγραμμα δεξιοτήτων ζωής: Life Skills Academy

Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συναντήσεις coaching από κοντά, τηλεφωνικά ή μέσω internet, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σε κάθε βήμα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…