Ταξίδι στην Ιστορία, από της εκδόσεις Μεταίχμιο

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Θα σας κάνω κάποιες ερωτήσεις, να δω αν ξέρετε να απαντήσετε! Τι έτρωγαν οι Αζτέκοι; Πού πλένονταν οι Ρωμαίοι; Ποια αγωνίσματα περιλάμβαναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες; Από πού έπιναν οι Βίκινγκς; Τι συνέβαινε σε ένα μεσαιωνικό πρωτάθλημα κονταρομαχίας; Πώς καπάρωναν την περιοχή τους οι χρυσοθήρες;

Υποθέτω ότι λίγες είναι οι απαντήσεις που γνωρίζετε! Σας προ(σ)καλώ, λοιπόν, να γυρίσετε κι εσείς πίσω στην Ιστορία, μαζί με τα παιδιά σας και να μάθετε τα πάντα για 10 από τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς και τις πιο συναρπαστικές περιόδους της Ιστορίας, μέχρι χιλιάδες χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Τα Φλαφ της ευτυχίας, της Μαρίνας Γιώτη

Γιατί να το διαβάσετε

Δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να μάθει το παιδί σας ιστορία από το να κάνετε το διάβασμα ένα ευχάριστο παιχνίδι. Κάθε ενότητα/σκηνή του βιβλίου συνοδεύεται από ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, ενώ περιέχει και ένα “εργαλείο”, που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε χαμένα αντικείμενα.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε παιδιά 1ης δημοτικού και γενικότερα σε ηλικίες 6 με 9 που θα εντυπωσιαστούν με το πώς εξελίχθηκαν οι πολιτισμοί μέσα στα χρόνια.

Επίσης απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε ανθρώπους που σχετίζονται με την ανάπτυξη των παιδιών. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…