Η χαμένη οδοντόβουρτσα της Δήμητρας Γραμμένου

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Μπορεί μια οδοντόβουρτσα να είναι μαγεμένη; Μα και φυσικά μπορεί!

Μπορεί το πλύσιμο των δοντιών να γίνει η αγαπημένη συνήθεια των παιδιών; Μα και βέβαια μπορεί! Αρκεί να μεταμορφώσουμε την διαδικασία σε παιχνίδι!

Η υπόθεση του βιβλίου

Η χαμένη οδοντόβουρτσα είναι ένα βιβλίο για την εξοικείωση των παιδιών με τη στοματική υγιεινή και την περιποίηση των δοντιών τους. Ένα αγόρι, μαζί με την πιστή του φίλη την Κουκουβίτσα θα χαθούν στο ζαχαρένιο δάσος. Εκεί, θα γνωρίσουν πολλούς φίλους και θα ξεκινήσουν ένα παιχνίδι αναζήτησης… Της χαμένης… οδοντόβουρτσας! Όμως, στον δρόμο τους ίσως συναντήσουν τη μάγισσα Τερηδόνα! Άραγε θα καταφέρουν να βρουν τη χαμένη οδοντόβουρτσα και να γυρίσουν και πάλι ασφαλείς στο σπίτι τους;

Διαβάστε επίσης: Μαθαίνοντας για τη στοματική υγιεινή με τη Δόνα Τερηδόνα

Λίγα λόγια για την συγγραφέα από την ίδια

Σαν εργαζόμενη μαμά δύο μικρών αγοριών έπρεπε να βρω ένα τρόπο να γίνονται όλα χωρίς φωνές. Τι καλύτερο λοιπόν από το να βρω έναν τρόπο να κάνω τα παιδιά να ταυτιστούν με κάποιον ήρωα στην καθημερινότητά τους. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το αγόρι. Έμπνευσή μου φυσικά ο μεγάλος μου γιος, που πήγαινε παντού παρέα με αυτήν την …κουκουβίτσα. Η χαρά του λοιπόν ήταν απερίγραπτη όταν είδε τον εαυτό του σαν ήρωα παιδικού βιβλίου!

Γιατί να το αγοράσετε;

Μα φυσικά για να αγαπήσουν τα παιδιά το πλύσιμο των δοντιών!

Επίσης μέσα από το βιβλίο μαθαίνουν ότι τα γλυκά φέρνουν μόνο παροδική ευχαρίστηση. Και το μέγεθος του βιβλίο; Ό,τι πρέπει για μια παιδική τσάντα, για να το παίρνουν μαζί τους παντού τα παιδικά χεράκια.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, σε εκπαιδευτικούς και σε παιδοδοντίατρους. Μπορεί επίσης να γίνει ‘’εργαλείο’’ και εκπαιδευτικό μάθημα για μια τόσο σοβαρή και καθημερινή ρουτίνα.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…