3 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα στη skincare ρουτίνα σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Η αλήθεια είναι ότι η skincare ρουτίνα μας και γενικότερα η beauty ρουτίνα μας, μπορεί να περιλαμβάνει όσα −πολλά ή λίγα− προϊόντα ομορφιάς, θέλουμε. Από την άλλη πλευρά, προφανώς και το να κάνει κανείς οικονομία δε του στερεί το δικαίωμα να φροντίζει τον εαυτό και την επιδερμίδα του στο σημείο που αυτό είναι εφικτό.

Αν λοιπόν είσαι σε mood που θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα και στη skincare ρουτίνα σου, υπάρχουν μερικές μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις και να δεις διαφορά στο πορτοφόλι σου στο τέλος του μήνα. Τι λες;

Μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις και να γλυτώσεις χρήματα στη skincare ρουτίνα σου

Αναζήτησε refillable skincare προϊόντα και refills

Πλέον, ολοένα και περισσότερα brands ομορφιάς, έχουν αγκαλιάσει τη βιωσιμότητα δημιουργώντας επαναγεμιζόμενα (refillable) προϊόντα στις περισσότερες skincare σειρές τους. Εκτός όμως, από την προστασία του περιβάλλοντος, μ’ αυτή την κίνηση μπορεί κανείς να εξοικονομήσει χρήματα, μιας και τα refills έχουν σαφώς πιο μειωμένη τιμή, σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα στο ίδιο μέγεθος. Plus, σε αρκετά καταστήματα, υπάρχουν ειδικοί «σταθμοί» όπου ο καταναλωτής μπορεί ο ίδιος πολύ εύκολα να επαναγεμίσει τα προϊόντα που του έχουν τελειώσει.

Πες «ναι» στα πολυχρηστικά προϊόντα στη skincare ρουτίνα σου

Ένας ακόμη τρόπος να εξοικονομήσεις χρήματα στη skincare ρουτίνα σου είναι να εντάξεις σ’ αυτή multitasking προϊόντα. Προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας δηλαδή, που μπορούν να καλύψουν περισσότερες από μία ανάγκες σου.

Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενυδατική κρέμα προσώπου και στο λαιμό-ντεκολτέ σου (επομένως, «γλυτώνεις» την κρέμα λαιμού). Ομοίως, μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα πολυχρηστικό λαδάκι για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά ή ένα balm για την περιποίηση της αφυδατωμένης, σκασμένης επιδερμίδας στα χείλη, τα χέρια, σε διάφορα σημεία του προσώπου κλπ.

Κάνε έρευνα αγοράς

Απαράβατος κανόνας: Πριν αγοράσεις οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας σου, μην ξεχνάς να κάνεις την έρευνα (διαδικτυακή και μη) αγοράς σου. Ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών, αλλά και τα ηλεκτρονικά φαρμακεία διευκολύνουν την εύρεση των καλύτερων προσφορών για τα skincare προϊόντα που αγαπάς και χρησιμοποιείς, διασφαλίζοντας ότι δεν θα τα πληρώσεις μία περιουσία.

Μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις για τα αγαπημένα σου προϊόντα, ώστε να ενημερώνεσαι όταν πέφτουν οι τιμές τους ή υπάρχουν προσφορές/ μεγαλύτερη έκπτωση. Ακόμη, ανάλογα με το budget που διαθέτεις, μπορείς να τσεκάρεις και νέα προϊόντα που μπορείς να δοκιμάσεις σ’ αυτές τις τιμές.

Πηγή 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…