Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των βελούδων

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των βελούδων, είναι το παιδικό βιβλίο που θέλεις να αγοράσεις. Καιρό είχα να διαβάσω παιδικό χιουμοριστικό βιβλίο. Είναι τόσο έξυπνο, εύστροφο.

Προάγει το μήνυμα της ανακύκλωσης, της ελευθερίας, της συνεργασίας, του όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Είναι από τα βιβλία που πολύ θα ήθελα να έχω γράψει.

Διαβάστε επίσης: Ο λύκος Ζαχαρίας αγαπάει το δάσος, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

Η υπόθεση του βιβλίου

Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ είναι η κακιά πλούσια αρχικάλτσα που έχει δύναμη και εξουσία στο νησί απλώστρα – απλώστρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της ντουλάπας. Είναι ο φόβος και ο τρόμος των μονών καλτσών, αυτών που δεν έχουν ταίρι, είναι τρύπιες ή έχουν λίγο ξεφτίσει! Με το που ανακαλύψει κάποια από αυτές, της βάζει μπλακ λιστ. Όταν συγκεντρώσει πολλές τις στέλνει στο «ταπανταχαλούν», που είναι η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου, να εξαφανιστούν μια για πάντα.

Ευτυχώς, στο νησί υπάρχει η καλή κάλτσα Ποπλίμα που μπαλώνει, ράβει -σχεδόν- ίδια ταίρια στις μονές κάλτσες, βοηθάει όπως μπορεί.

Μέχρι που την κρίσιμη μέρα, εκείνη που όσες κάλτσες δεν είναι σε άψογη κατάσταση θα αναγκαστούν να αναχωρήσουν προς… “ταπάνταχαλούν”, η Ποπλίμα συγκαλεί συμβούλιο. Με τη συνεργασία όλων των καλτσοκατοίκων θα προσπαθήσουνε να βρούνε τη λύση να ελευθερωθούν από την Μαντάμ Βισκόζ.

Γιατί να το διαβάσετε στα παιδιά σας

Και να σας πω και κάτι; Στα μαλακά έπεσε η Μαντάμ! Οι καλτσοκάτοικοι θα μπορούσανε να τη στείλουνε στο “ταπανταχαλούν”. Eκείνοι όμως τη στείλανε στο Τρίγωνο των…Βελούδων, στο οποίο υπάρχει το μεγάλο εργοστάσιο που ανακυκλώνει όλα τα υφάσματα. Εκεί θα αναμορφωθεί, άλλωστε ο σκοπός τους δεν ήταν να την εκδικηθούν. Είναι πολύ καλύτεροί της!

Το βιβλίο δίνει με έξυπνο και όμορφο τρόπο πώς η ανακύκλωση είναι η καλύτερη λύση όταν κάτι δεν θέλουμε ή το έχουμε βαρεθεί. Τι λέτε. Μήπως είναι ώρα για ανακύκλωση;

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…