Πώς η ζωή σας γίνεται πολύ πιο ικανοποιητική όταν επιτρέπετε στα πράγματα να συμβούν την κατάλληλη στιγμή

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Αφιερώνετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να επιβάλετε, να παλέψετε και να ξεπεράσετε τα εμπόδια που σας κρατούν μακριά από την επόμενη προαγωγή, την αύξηση των χρημάτων, την εύρεση ρομαντικού συντρόφου, το σχηματισμό οικογένειας κ.λπ.; 

Νιώσατε άγχος όταν τα πράγματα που θέλετε δεν συμβαίνουν στο επιθυμητό σας χρονικό πλαίσιο; Αφιερώνετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να επιβάλετε, να παλέψετε και να ξεπεράσετε τα εμπόδια που σας κρατούν μακριά από την επόμενη προαγωγή, την αύξηση των χρημάτων, την εύρεση ρομαντικού συντρόφου, το σχηματισμό οικογένειας κ.λπ.; Έχετε ποτέ δοκιμάσει να κοιτάξετε πίσω και να δείτε πώς προσθέτετε πολλή ανεπιθύμητη αγωνία και ανησυχία στη ζωή σας για πράγματα που έχουν ελάχιστο έλεγχο; 

Θα έρθει ένα σημείο όπου θα συνειδητοποιήσετε ότι όλες οι προσπάθειες που καταβάλλετε για να κάνετε τα πράγματα να λειτουργήσουν προς όφελός σας μπορεί τελικά να χειροτερεύουν την κατάσταση και να λειτουργούν αντίθετα. Ίσως να επιλέξατε λόγου χάρη, τον σύντροφό σας λόγω του αρχικού ενθουσιασμού με βάση το πρώτο πράγμα που σας έκανε εντύπωση, την εμφάνισή του, χωρίς να σκεφτείτε πολύ, αν ήταν η καλύτερη επιλογή για εσάς. Όλα συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή, στην ώρα τους χωρίς να μπορείτε να τα ελέγξετε. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ταξίδι. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να θέτουμε στόχους και επιθυμίες∙ Αντιθέτως, οι στόχοι είναι απαραίτητοι γιατί μας επιτρέπουν να οριοθετήσουμε τη ζωή μας και να κατανοήσουμε καλύτερα τα θέλω μας. Οι στόχοι που βάζουμε μπορούν να λειτουργήσουν βοηθητικά στην απόκτηση των εργαλείων που χρειαζόμαστε, αλλά και στο να μπορέσουμε να διακρίνουμε ποιες προσπάθειες αξίζουν και ποιες όχι. Ωστόσο, είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τον χρόνο κατά τον οποίο θα συντελεστούν οι εξελίξεις που επιθυμούμε στη ζωή μας, εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν και την επίτευξη των στόχων μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλλιεργήσουμε αστείρευτη υπομονή και επιμονή!  Παρακάτω παραθέτουμε μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδρομή:

  1. Βεβαιωθείτε ότι όσα επιθυμείτε προέρχονται από το «είναι» σας και ότι δεν αποτελούν ανεκπλήρωτες επιθυμίες άλλων. Οι προσωπικοί σας στόχοι και επιθυμίες θα σας γεμίσουν πάντα με ενέργεια και πάθος, αφού θα έχετε πάντα απώτερο στόχο να τους πραγματοποιήσετε.
  2. Μην χάνετε ευκαιρίες. Ζήστε τη στιγμή! Δεν υπάρχουν συντομεύσεις στη ζωή, θα φτάσετε στους στόχους σας αξιοποιώντας βήμα βήμα τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται καθημερινά.
  3. Μην ενδίδετε στο πρώτο πράγμα που σας φαίνεται καλό. Φροντίστε κάθε επιλογή σας να εναρμονίζεται με τα θέλω σας. Ο χρόνος που σπαταλάτε σε μια επιλογή που δεν σας ενθουσιάζει πολύ σας αποσπά την προσοχή από την επίτευξη των στόχων σας.
  4. Έχετε πίστη στην πεποίθηση ότι το σύμπαν είναι με το μέρος σας. Όταν ακολουθείτε τον σωστό δρόμο, το σύμπαν θα σας παρέχει τους πόρους που χρειάζεστε. Σε όλη την πορεία να είστε υπομονετικοί και να χρησιμοποιείτε καλή κρίση όταν εμφανίζονται ευκαιρίες. 

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.