5 απλοί τρόποι για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα μέσα σε έναν χρόνο

Συντάκτης: Δήμητρα Αγραπίδη

Αλίμονο και αν υπάρχει κάποιος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που να μην ζει με τα δικά του όνειρα. Δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο να τα διαχειριστούμε, κάποιες φορές επειδή δεν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες στις οποίες ζούμε και κάποιες άλλες επειδή υπάρχουν άνθρωποι και καταστάσεις που μας αποθαρρύνουν από αυτά.

«Στην αρχή τα όνειρα φαίνονται αδύνατα, μετά απίθανα, μετά αναπόφευκτα»,  Chris Reeve

Παρακάτω θα βρείτε πέντε απλούς τρόπους για το πώς να μπορέσετε να κάνετε να όνειρά σας πραγματικότητα μέσα σε έναν χρόνο.

Φροντίστε την πνευματική και σωματική σας υγεία

Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Βάλτε τον εαυτό σας στη διαδικασία να κατανοήσει τι σας φέρνει χαρά και τι λύπη. Εστιάστε σε όλα τα μικρά πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους και προσπαθήστε να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Όπου εξακολουθεί να υπάρχει πόνος, απομακρυνθείτε ή αν επιμένετε, βρείτε την πηγή του προβλήματος ώστε να το λύσετε. Αγαπάτε τους ανθρώπους που είναι κοντά σας και σας στηρίζουν και κρατήστε κοντά σας εκείνους που πραγματικά νοιάζονται για εσάς.

Μετατρέψτε τα όνειρά σας σε στόχους

Αντί να φτάσετε πρώτα στα αστέρια και να διαπιστώσετε ότι τα μέσα που χρειάζεστε δεν είναι αρκετά για να μείνετε εκεί, καθίστε και σχεδιάστε το ταξίδι.

Μην αμφιβάλλετε για τα όνειρά σας

Μιλήστε για τα όνειρά σας μόνο σαν να πρόκειται σίγουρα να γίνουν πραγματικότητα. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να αμφιβάλλει, προσέξτε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε για αυτά.

Δώστε προτεραιότητα στα όνειρά σας

Αποφασίστε ότι τα όνειρά σας έχουν πραγματικό βάρος και σημασία στη ζωή σας και στη συνέχεια αρχίστε να τα αντιμετωπίζετε ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τη δημιουργία της δικής σας ευτυχίας και είναι ώρα να εστιάσετε πάνω σε αυτό.

Αφιερώστε χρόνο

Αφιερώστε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα σε αυτό που σας ενδιαφέρει, διοχετεύστε εκεί την αγάπη σας και τη δημιουργικότητά σας. Δείτε τι είδους πράγματα μπορείτε να καταφέρετε οργανώνοντας τον χρόνο σας.

Συντάκτης: Δήμητρα Αγραπίδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.