Η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις τον κήπο και κάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Συντάκτης: Flowmagazine

Ένα από τα πράγματα που χρειάζονται τα φυτά για να ευδοκιμήσουν στον κήπο είναι το νερό. Αυτό ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο καλό θα ήταν να μην υπερβάλλεις με το πότισμα αν θες να διατηρήσεις το αγαπημένο σου φυτό σε καλή κατάσταση.

Παράγοντες όπως η ηλικία, η ποιότητα του εδάφους και το κλίμα μπορούν να μας υποδείξουν πόσο συχνά πρέπει να ποτίζουμε τον κήπο για να δείχνει όμορφος και περιποιημένος.

Το λανθασμένο πότισμα αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες για τα προβλήματα που εμφανίζουν τα φυτά, είτε λόγω ανεπαρκούς είτε λόγω υπερβολικού ποτίσματος.

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις τον κήπο

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς το πρωινό πότισμα παραμένει η καλύτερη επιλογή για τον κήπο σου, καθώς το νερό έχει αρκετό χρόνο για να απορροφηθεί πλήρως.

Μιλώντας στο marthastewart.com ο Kip McConnell δήλωσε: «Δίνει επίσης χρόνο στα φύλλα να στεγνώσουν».

Εάν το πρωινό πότισμα δεν είναι εφικτό, το βράδυ παραμένει μια εξίσου καλή επιλογή. Έχει όμως υπόψιν πως το βραδινό πότισμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σήψη ή ανάπτυξη μυκήτων.

Απόφυγε να ποτίζεις τα φυτά σου τις μεσημεριανές ώρες. «Ο απογευματινός ήλιος «καίει» συχνά τα φυτά και μπορεί να εξατμίσει το νερό του φυτού αντί να το αφήσει να απορροφηθεί στο έδαφος και τις ρίζες», λέει ο McConnell.

Κάθε πότε πρέπει να ποτίζεις

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση, οι περισσότεροι κήποι χρειάζονται 2,5 λίτρα νερού τα οποία μπορούν να προέρχονται από συνδυασμό βροχοπτώσεων και ποτίσματος. Τα φυτά χρειάζονται συνήθως πότισμα κάθε 3- 6 ημέρες.

Αν διαπιστώσεις πως τα φύλλα του φυτού μαραίνονται ενώ το χώμα δείχνει ξηρό, ίσως χρειάζεται να ποτίζεις περισσότερο.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…