6 πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν σε διάσημους σχεδιαστές μόδας

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Οι συνεργασίες μεταξύ ξενοδοχείων και οίκων μόδας αποτελούν το συνδυασμό της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και της μόδας. Η δημοφιλής σουίτα της Diane von Furstenberg στο Claridge’s του Λονδίνου ή η σουίτα του Dior στο St. Regis της Νέας Υόρκης είναι μερικά δείγματα εξαιρετικού ντιζάιν, αλλά υπάρχουν και μερικά ακίνητα που έχουν ακόμα βαθύτερους δεσμούς με τον κόσμο της haute couture.

6 πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν σε διάσημους σχεδιαστές μόδας

Hotel Lungarno, Φλωρεντία, Ιταλία

Το ξενοδοχείο Hotel Lungarno της Φλωρεντίας ανήκει στην οικογένεια Ferragamo και ήταν το πρώτο “ξενοδοχείο μόδας” που άνοιξε το 1995. Το πολυτελές ακίνητο βρίσκεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Arno. Εκτός από τα 64 δωμάτια που σχεδίασε ο  Michele Bonan, το ξενοδοχείο φιλοξενεί επίσης το εστιατόριο Borgo San Jacopo που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin και μία από τις πιο εκτενείς συλλογές ιδιωτικής τέχνης του 20ου αιώνα με περισσότερα από 450 κομμάτια του Πικάσο, του Cocteau, του Bueno και πολλών άλλων.

6 πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν σε διάσημους σχεδιαστές μόδας

Fendi Private Suites, Ρώμη, Ιταλία

Όπως οι οίκοι Armani, Missoni, Bulgari και Moschino έτσι και ο οίκος Fendi γίνεται ακόμη ένα ιταλικό brand μόδας που διαθέτει ιδιωτικές σουίτες στη Ρώμη. Μέρος του μεγαλύτερου Palazzo Fendi, το «φυλάκιο» βρίσκεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα που κάποτε ήταν η έδρα της εταιρείας. Συνεπές με το όνομά του, το Fendi Private Suites διαθέτει μόλις επτά πολυτελή δωμάτια, μπάνια με πετσέτες του οίκου Fendi και προϊόντα περιποίησης από την εταιρεία Diptyque. Οι επισκέπτες έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξουν το μαξιλάρι που τους αρέσει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

6 πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν σε διάσημους σχεδιαστές μόδας

Tcherassi Hotel and Spa, Καρταχένα, Κολομβία

Η Κολομβιανή σχεδιάστρια Silvia Tcherassi αποκατέστησε ένα παλιό αρχοντικό 250 ετών της Καρταχένα για να δημιουργήσει τον μοναδικό ξενώνα της. Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Álvaro Barrera και Richard Mishaan, το ξενοδοχείο διαθέτει μόλις επτά δωμάτια, τα οποία έχουν τα ονόματα των υφασμάτων που χρησιμοποιεί στις συλλογές μόδας της με έμπνευση από την Καραϊβική.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…