Το πρώτο υπερπολυτελές σκάφος σε σχήμα κανό

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Η ολλανδική κατασκευαστική εταιρεία πολυτελών θαλαμηγών Oceano κατάφερε να πρωτοτυπήσει και να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της πολυτέλειας με το τελευταίο της concept που αποκαλύφθηκε στο International Boat Show του Ντουμπάι. Το περίπου 115 μέτρων γιοτ σε σχήμα κανό έχει το όνομα Tuhura και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το στούντιο ντιζάιν Lobanov Design, την εταιρεία BMT Nigel Gee και το διακοσμητή εσωτερικών χώρων Achille Salvagni για να μη θυμίζει σε τίποτα τα γιοτ που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Το πρώτο υπερπολυτελές σκάφος σε σχήμα κανό

Το εξωτερικό ντιζάιν μιμείται τα μονόξυλα κανό που έφτιαχναν οι Πολυνήσιοι στον Ειρηνικό ωκεανό. Και ενώ το γιοτ έχει σχεδιαστεί ως ένα τεχνολογικό αριστούργημα με κάθε πιθανή άνεση, η σκέψη πίσω από το ντιζάιν ήταν η περιπέτεια και οι βασικές, αρχέγονες επιθυμίες της ανακάλυψης και της εξερεύνησης. Μάλιστα το όνομα Tuhura προέρχεται από το ρήμα των Μαόρι που σημαίνει «να ανακαλύπτεις, να ρίχνεις φως, να αποκαλύπτεις, να εξερευνείς».

Το πρώτο υπερπολυτελές σκάφος σε σχήμα κανό

«Το γιοτ είναι μία απλή ιδέα. Η σκέψη ήταν να πάρουμε ένα φυσικό σχήμα παρόμοιο με αυτό των κανό και να το κάνουμε ακόμη καλύτερο χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία». Η έμπνευση για τον εσωτερικό σχεδιασμό έρχεται από την ανατολική Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού. «Το Tuhura είναι ένα γιοτ που προορίζεται για έναν δυναμικό ιδιοκτήτη, ωστόσο τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η διαχρονική αίσθηση της γαλήνης και της χαλάρωσης. Αυτή η απλότητα και η δυναμική αντικατοπτρίζονται στην ταπεινή κομψότητα και αισθαντικότητα», αναφέρει ο Salvagni.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…