Συνήθειές μας που προκαλούν την αντιπάθεια των άλλων

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Κανείς δεν είναι τέλειος και δε γίνεται να αρέσουμε πάντα σε όλους, έτσι δεν είναι; Τι γίνεται όμως, όταν προκαλούμε χωρίς να το θέλουμε με κάποιες πράξεις μας τον εκνευρισμό ακόμα και σε αυτούς που θέλουμε να έχουμε γύρω μας, τους φίλους που έχουμε και μας έχουν επιλέξει, τους συγγενείς ή τους συναδέλφους μας; Ποιες είναι εκείνες οι κακές συνήθειες που μας «ρίχνουν» αυτόματα στα μάτια τους;

Καθυστερούμε στα ραντεβού μας

Για να αντιληφθούμε πόσο άκομψο είναι, ας σκεφτούμε πώς αισθανόμαστε όταν στήνουν εμάς σε κάποιο ραντεβού. Δε νιώθουμε εκνευρισμό και αγανάκτηση; Δεν είναι σαν να μη μας σέβονται; Οπότε γιατί να κάνουμε στους άλλους ό,τι δε θέλουμε να μας κάνουν; Το να καθυστερήσουμε μία φορά επειδή κάτι μας έτυχε, είναι πιθανό να συμβεί. Το ζήτημα είναι να μη γίνεται επίτηδες και συστηματικά.

Δε χαμογελάμε σχεδόν ποτέ

Ας θυμηθούμε την Βικτόρια Μπέκαμ. Σε πόσες φωτογραφίες την έχουμε δει να χαμογελάει; Πιθανότατα σε καμία. Δε θεωρείται αντιπαθητική και «ξινή» από τα περισσότερα μίντια; Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μας και τους γύρω μας, αν δε σκάμε ποτέ έστω ένα μικρό χαμόγελο. Ας θυμόμαστε ότι ένας άνθρωπος που συνηθίζει να χαμογελάει είναι ευκολότερο να κερδίσει τη συμπάθεια από την πρώτη γνωριμία και να γίνει άμεσα αποδεκτός.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το χαμόγελο που κερδίζει τη συμπάθεια είναι το αυθεντικό χαμόγελο, αυτό που πηγάζει από γνήσια χαρά. Δεν αναφερόμαστε σε καμία περίπτωση σε προσποιητό χαμόγελο, γιατί κι αυτό το καταλαβαίνουν οι άλλοι και μας κάνει εξίσου αντιπαθητικούς.

Συνήθειές μας που προκαλούν την αντιπάθεια των άλλων

Ασκούμε έλεγχο στους άλλους

Δεν μπορούμε, ούτε έχουμε το δικαίωμα να ελέγχουμε τους πάντες και τα πάντα. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι στο χέρι μας, οπότε μόνο τον εκνευρισμό προκαλούμε κάνοντας εξονυχιστική ανάκριση, η οποία και σε δύσκολη θέση φέρνει τους άλλους και απέχει πολύ από το αγνό ενδιαφέρον. Από την άλλη, αν αντιμετωπίζουμε τα πάντα με αδιαφορία έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε άποψη για τίποτα κι έτσι γινόμαστε παντελώς αδιάφοροι σαν άτομα στα μάτια των άλλων.

Κουτσομπολεύουμε πίσω από την πλάτη των άλλων

Επειδή «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη» κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούμε και ακόμα χειρότερα θα αποκαλυφθούν τα όσα έχουμε πει και σχολιάσει αρνητικά ίσως και διαστρεβλωμένα, ας κρατάμε κλειστό το στόμα μας. Το αποτέλεσμα θα είναι ντροπιαστικό και θα μας φέρει σε δύσκολη θέση μην ξέροντας πώς να δικαιολογηθούμε, γιατί το κουτσομπολιό κρύβει κακόβουλες σκέψεις και όπως και να το κάνουμε, είναι κάτι παραπάνω από «κοινωνικός σχολιασμός».

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πράγματα που εντυπωσιάζουν τους γύρω σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

______________________

Γινόμαστε επικριτικοί

Είναι πολύ εύκολο να αναλύουμε και να κρίνουμε αρνητικά τα λάθη των άλλων παραβλέποντας τα δικά μας. Έτσι γινόμαστε γκρινιάρηδες, δίνουμε την εντύπωση ότι δεν ευχαριστιόμαστε με τίποτα και καταντάει κουραστικό για τους γύρω μας, που αποκτούν κάθε δικαίωμα να εστιάσουν στα δικά μας σφάλματα.

Αποφεύγουμε την οπτική επαφή όταν συζητάμε

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό από το να συζητάμε και ο συνομιλητής μας να μην μας κοιτάζει στα μάτια ή να κρύβεται πίσω από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Κάνοντας κάτι τέτοιο δίνουμε την εντύπωση ότι θέλουμε να κρύψουμε κάτι ή ότι δεν είμαστε ειλικρινείς στα όσα λέμε και λέμε ψέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…