Σνίτσελ Gordon blue

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Influence:

Το σνίτσελ παραδοσιακά είναι αυστριακό φαγητό. Όμως έχει μπει και στη δική μας κουζίνα, καθώς είναι ένα εύκολο φαγητό και μάλιστα ταιριάζει τόσο στο οικογενειακό τραπέζι, όσο και ως γρήγορη λύση για εργένηδες.

Ας το γνωρίσουμε στην πιο λαχταριστή εκδοχή του, το σνίτσελ Gordon blue, με ζουμερό κασέρι να λιώνει από μέσα και να χύνεται στο ψήσιμο.

Υλικά

4 πολύ λεπτά και μεγάλα μοσχαρίσια σνίτσελ

4 φέτες κασέρι

4 φέτες ζαμπόν

2 αυγά

Αλεύρι

Γαλέτα

Μουστάρδα

Αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιεννέζικο σνίτσελ

______________________

Παρασκευή

  • Αλατίζουμε το σνίτσελ και το αλείφουμε με μουστάρδα και από τις δύο πλευρές.
  • Στη μισή πλευρά του σνίτσελ βάζουμε μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν. Διπλώνουμε το σνίτσελ με το άλλο μισό.
  • Αλείφουμε τις άκρες του με ασπράδι αυγού για να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Χτυπάμε τους κρίκους των αυγών και βουτάμε μέσα το σνίτσελ. Μετά το πασπαλίζουμε με γαλέτα.
  • Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και το προθερμαίνουμε. Όταν αυτό ζεσταθεί πολύ καλά τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Μπορείτε να το συνδυάσετε ωραιότατα με πουρέ πατάτας ή λαχανικών ή με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα. Και καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.