Καθημερινές συνήθειες για να προστατεύετε την υγεία σας

Συντάκτης: Flowmagazine

Πώς μπορεί κανείς, όμως, να θωρακίσει τον οργανισμό του για να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής; Παρακάτω παραθέτουμε πέντε από τους τρόπους των οποίων η αξία επιβεβαιώνεται διαρκώς από τις επιστημονικές έρευνες. 

Η ενέργεια, η ευεξία και το ισχυρό ανοσοποιητικό αποτελούν βασικά στοιχεία μιας ευχάριστης και παραγωγικής καθημερινότητας. Η πανδημία του Covid 19 υπογράμμισε τη σημαντικότητα των καθημερινών συνηθειών που σχετίζονται με την υγεία μας και ανέδειξε ως προτεραιότητα την ατομική ευθύνη. 

Πώς μπορεί κανείς, όμως, να θωρακίσει τον οργανισμό του για να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής; Παρακάτω παραθέτουμε πέντε από τους τρόπους των οποίων η αξία επιβεβαιώνεται διαρκώς από τις επιστημονικές έρευνες. 

Σωστή διατροφή

Η σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής είναι γνωστή. Φρούτα και λαχανικά αποδεικνύονται ισχυροί σύμμαχοι ενός δυνατού ανοσοποιητικού. Αν σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε πιστά ένα πρόγραμμα, τουλάχιστον φροντίστε να προσθέτετε στην ημέρα σας μερικές μερίδες φρούτων και λαχανικών. Μειώστε όσο γίνεται την κατανάλωση junk food και λιπαρών, αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε τη συνήθεια του καπνίσματος και αφαιρέστε τη ζάχαρη από το ημερήσιο πρόγραμμά σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, σε καθημερινή βάση.

Γυμναστείτε

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά. Ένα από αυτά και η αποτελεσματικότητά της απέναντι στο άγχος. Η άσκηση που θα επιλέξετε δεν χρειάζεται να είναι εξαντλητική. Και μισή ώρα περπάτημα αρκεί για να δείτε διαφορά. Λίγο χαλαρό τρέξιμο, ποδήλατο, χορός… Οι ειδικοί προτείνουν 150 λεπτά αερόβιας γυμναστικής την εβδομάδα. Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, απελευθερώνει ενδορφίνες (τις ορμόνες της χαράς), προσφέρει την αίσθηση ότι κάνατε κάτι για τον εαυτό σας και, κατά συνέπεια, καταπολεμά το άγχος.

Ύπνος

Διαρκώς οι έρευνες αποδεικνύουν τη σημασία του ποιοτικού ύπνου στη ζωή μας. Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική διαδικασία, απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό, ανανεώνει τα κύτταρα, βελτιώνει τη διάθεση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να διατηρείται καθημερινά ένα σταθερό ωράριο ύπνου.

Χαλάρωση

Το στρες είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις βασικές αιτίες για διάφορες ασθένειες. Όπως προτείνουν οι ειδικοί, δοκιμάστε να βρείτε τις δικές σας διεξόδους, ένα σπορ ή μια δραστηριότητα που να σας αποσυμπιέζει. Γελάστε, συναντηθείτε με φίλους που σας γεμίζουν θετική ενέργεια, παίξτε με τα παιδιά σας και, γενικά, επενδύστε όσο χρόνο μπορείτε σε δραστηριότητες που σας αποσυμφορούν από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Πρόληψη

Η πρόληψη σώζει ζωές. Η σημασία των ετήσιων check up είναι καθοριστική και κομβικής σημασίας για πραγματικά σοβαρές ασθένειες. Η συνέπεια στις εξετάσεις είναι το ελάχιστο που οφείλει κανείς στον εαυτό του, ώστε να τον προστατεύσει.   Η υγεία είναι το πολυτιμότερο δώρο της ζωής. Και η θωράκισή της είναι επιλογή μας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…