10 καθημερινές συνήθειες για περισσότερη υγεία

Συντάκτης: Flowmagazine

Σε εποχές πανδημίας η καλή υγεία είναι το παν! Κάποιοι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν εύκολα: είναι η ηλικία· είναι το φύλο· είναι ο οργανισμός. Είναι, όμως, και ορισμένες συνήθειες. Τι συνηθίζουν να κάνουν όσοι δεν αρρωσταίνουν συχνά;

Οι 10 συνήθειες υγείας που πρέπει να υιοθετήσεις

> Βάλε το γιαούρτι στο πρωινό σου. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν προβιοτικά αρρωσταίνουν πιο δύσκολα. Εκτός από γιαούρτι, πάρε και συμπλήρωμα προβιοτικών. Μειώνει κατά 34% την πιθανότητα να κρυώσεις.

> Πίνε όσο πιο πολλά υγρά μπορείς. Τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα, ώστε να κρατηθείς ενυδατωμένη.

> Κοιμήσου 7-8 ώρες την ημέρα. Η ξεκούραση είναι ισχυρό όπλο για το ανοσοποιητικό.

> Φάε μανιτάρια όσο πιο συχνά μπορείς. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν τις φλεγμονές.

> Κάνε γιόγκα ή/και διαλογισμό για να περιορίσεις το στρες. Ναι, το άγχος έχει αρνητική επίδραση σ’ ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα. Έστω και μερικές ασκήσεις αναπνοών κάθε πρωί, κάνουν δουλειά.

> Αύξησε τη λήψη ψευδάργυρου μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής. Έχει πολύ ισχυρή δράση ενάντια στα συμπτώματα του κρυολογήματος. Καλή πηγή ψευδαργύρου και η λαχανίδα (kale).

> Αέριζε τακτικά το χώρο σου. Είναι πιο πιθανό να κολλήσεις γρίπη σε χώρους που δεν αερίζονται, παρά έξω.

> Πιες ζεστά, έστω και νερό. Ακόμα και το ζεστό νερό, μόνο με μέλι και λεμόνι, μπορεί να προλάβει το μπούκωμα και τον ερεθισμένο λαιμό.

> Ξέπλενε τη μύτη σου με φυσιολογικό ορό ή αλατόνερο. Δεν χρειάζεται να νιώσεις μπούκωμα για να το κάνεις. το ξέπλυμα του εσωτερικού της μύτης λειτουργεί και προληπτικά για την αποφυγή των ρινικών λοιμώξεων.

> Κάνε σεξ. Δεν είναι μόνο απόλαυση, αλλά και ανάγκη. Ανακουφίζει από το στρες, δυναμώνει το ανοσοποιητικό και αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων στο σάλιο προς καταπολέμηση των μικροβίων.

Πηγή: ladylike.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…