“Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι” του Ευγένιου Τριβιζά

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, είναι ένα πάρα πολύ γνωστό παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Ευγένιου Τριβιζά. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε εξαιρετική εικονογράφηση του Στίβεν Γουέστ.

Η ιστορία του Τρωκτικούλη

Ο Τρωκτικούλης, ένα ποντικάκι ζει με τον παππού του σε μια ποντικότρυπα.

Όνειρό του είναι να αγγίξει ένα αστέρι. Ο παππούς του, τού λέει ότι αυτό που ζητά είναι δύσκολο, καθώς τα αστέρια είναι πολύ ψηλά και δεν είναι εύκολο να τα αγγίξει κανείς.

to_pontikaki_pou_hthele_na_aggiksei_ena_asteraki

Μια Παραμονή Χριστουγέννων όμως ο Τρωκτικούλης, βλέπει στο σπίτι που έχει την ποντικότρυπά του, να έχουν στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στην κορυφή του να υπάρχει ένα αστέρι. Σκέφτηκε λοιπόν ότι του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να αγγίζει ένα αστέρι ανεβαίνοντας στο δέντρο. Κατά την ανάβασή του, συναντά διάφορα στολίδια, όπως έναν στρατιώτη, μια κούκλα κι έναν ναύτη. Και τα τρία στολίδια προσπαθούν να το αποτρέψουν να πραγματοποιήσει το όνειρό του, τάζοντάς του διάφορα. Χρήμα, ασφάλεια, σιγουριά, δόξα. Μα εκείνο δεν τα ακούει και συνεχίζει να ανεβαίνει.

Δείτε επίσης: Τα πιο μελωδικά Χριστούγεννα έρχονται στο City Link!

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστό

Ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που δείχνει στα παιδιά ότι πρέπει να ακολουθούν τα όνειρα τους.

Όσες δυσκολίες και να συναντούν στο δρόμο τους, να μην το βάζουν κάτω και να προσπαθούν συνέχεια για ό,τι έχουν ονειρευτεί.

Αν καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα έστω και ένα όνειρο, ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος και για την πραγματοποίηση και των υπόλοιπων ονείρων.

Δείτε το παραμύθι να ζωντανεύει!

«Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» έγινε η πρώτη ημίωρη ελληνική ταινία τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης. Έχει επίσης αποσπάσει 4 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ!

Πραγματικά πιστεύω ότι κάθε παιδί θα μαγευτεί από την ιστορία του μικρού μας ποντικιού, καθώς παρουσιάζει με πολύ απλό τρόπο ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το πιστεύουμε και το προσπαθούμε!

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…