Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα με δέντρο στολισμένο!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Ο πρωταγωνιστής της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σπιτιού μας είναι σίγουρα το δέντρο. Αν αφήσατε στο παρά πέντε τον στολισμό του, εδώ θα βρείτε έξυπνες και εύκολες ιδέες για το πιο λαμπερό δέντρο που είχατε ποτέ!

Πλησιάζουν επιτέλους τα Χριστούγεννα και ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελεί μία όμορφη ζαλάδα για εμάς. Αναμφισβήτητα, επιθυμούμε όσο ποτέ άλλοτε μία νότα ευτυχίας και αισιοδοξίας που θα μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς με έλκηθρα, χιόνια, έλατα, στολίδια, ταράνδους, Άϊ Βασίληδες…

Έχει μπει ο Δεκέμβρης και τα κρύα καλά βαστούν! Είναι λοιπόν ώρα να ξεθάψουμε το Χριστουγεννιάτικό μας δέντρο από την αποθήκη ή το πατάρι μας ή να αγοράσουμε το φυσικό μας έλατο. Το τοποθετούμε συνήθως στο χουχουλιάρικο σαλόνι μας ή όπου αλλού επιθυμούμε, το συναρμολογούμε και έπειτα το στολίζουμε.

Το στολίζουμε με οτιδήποτε μας εμπνέει χαρά

Αγγελάκια, μπαλαρίνες, χιονονιφάδες, φιόγκοι, καμπάνες, αστέρια, καρυοθραύστες και φωτάκια έχουν τη τιμητική τους. Περίτεχνες χρωματιστές ή μονόχρωμες γιρλάντες σε συνδυασμό με τα λαμπάκια, χαρίζουν πνοή και ζωντάνια στο δέντρο μας. Όμορφα υφάσματα σε όμορφους τόνους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση στο δέντρο μας, έτσι ώστε να το «ντύσουν».

Η βάση του θέλει κι αυτή το στολισμό της

Σε περίπτωση που το δεντράκι μας είναι κοντό, μπορούμε να το ανεβάσουμε πάνω σε ένα τραπεζάκι για να αναδειχθεί. Κάτω από το δέντρο μπορούμε να τοποθετήσουμε φάτνη, Άγιους Βασίληδες, ταράνδους, ελάφια, διάφορες διακοσμητικές φιγούρες και δώρα. Αυτά μπορούν να πλαισιώνονται γύρω γύρω από φανάρια δαπέδου ή φαναράκια μικρά και μαξιλάρια διακοσμητικά καναπέ ή δαπέδου.

Οτιδήποτε χειροποίητο και από οποιοδήποτε υλικό, μπορούμε να το κρεμάσουμε στο δεντράκι μας. Να θυμάστε πάντα ότι πρωτότυπες ιδέες ή ιδέες της στιγμής, αποδεικνύονται οι πιο έξυπνες, οι πιο όμορφες και αποτελεσματικές λύσεις. Καλά Χριστούγεννα και καλό στολισμό λοιπόν!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.