Πώς να μετρήσετε τη συνείδηση με τον Χάρτη της Συνείδησης

Συντάκτης: Flowmagazine

Πώς μπορεί κανείς να μετρήσει τη συνείδηση του εαυτού του και άλλων πραγμάτων χρησιμοποιώντας τον Χάρτη της Συνείδησης που ανέπτυξε ο David Hawkins;

Μπορεί άραγε να μετρηθεί η συνείδηση;

Αυτό το ερώτημα πάντα με γοήτευε. Πριν συναντήσω τον Χάρτη της Συνείδησης, οι μόνες μέθοδοι μέτρησης της συνείδησης και της πνευματικής ανάπτυξης που γνώριζα ήταν:

  • Η παρακολούθηση της προσωπικής σας αντίδρασης στη ζωή 
  • Η επαλήθευση από έναν εξαιρετικά εξελιγμένο δάσκαλο ή έναν πνευματικά σοφό άνθρωπο
  • Η βαθμονόμηση των εμπειριών σας με αυτές που περιγράφονται σε αρχαία κείμενα

Προφανώς υπάρχουν επίσης κάποια μηχανήματα που μετρούν την αύρα ή τις ενέργειες, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με τη συνείδηση.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλα αυτά μπορεί να είναι πολύτιμες μέθοδοι, αλλά δεν είναι ακριβώς εύκολες και αφήνουν πολλές ασάφειες. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να προσπαθούν να αισθάνονται συνεχώς καλά και να αναπτύσσονται πνευματικά είναι ένα πολυσύνθετο και μερικές φορές αποπροσανατολιστικό μονοπάτι.

Αν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη συνείδηση και την ευημερία όπως τη γυμναστική, τότε οι άνθρωποι θα είχαν κάποιο βαρόμετρο για το πώς τα πάνε και τι μπορούν να κάνουν για να βελτιωθούν.

Ο Χάρτης της Συνείδησης του David Hawkins αποτελεί την πρώτη απόπειρα που επιδιώκει να παράσχει έναν συγκεκριμένο χάρτη των διαφόρων σταδίων της εξέλιξης. Η ιδέα ότι θα μπορούσατε να μετρήσετε την προσωπική σας «δόνηση» και το αντίστοιχο επίπεδο του που βρίσκεστε στην κλίμακα της διαφώτισης είναι πολύ συναρπαστική. 

Θα βάλω τα δυνατά μου για να ερμηνεύσω τις ιδέες του μέσα από το πλαίσιο της δικής μου μελέτης και εφαρμογής. Εδώ είναι ο Χάρτης της Συνείδησης:

Αρχές πίσω από τον Χάρτη της Συνείδησης

Θεμελιώδης στον Χάρτη της Συνείδησης είναι η ιδέα ότι όλα τα πράγματα αποτελούν ενέργεια. Εσείς, ως συνείδηση με ανθρώπινο σώμα, είστε ενέργεια. Ο υπολογιστής ή το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε είναι ενέργεια. Η Substack ως εταιρεία είναι ενέργεια. Το συναίσθημα της περιέργειας που μπορεί να αισθάνεστε αυτήν τη στιγμή είναι ενέργεια. Τα πάντα είναι ενέργεια!

Κάθε μία από αυτές τις ενέργειες έχει έναν ρυθμό ή μια συχνότητα που συνδέεται με αυτήν. Η συχνότητα αναφέρεται στο σχήμα και τη σχετική ισχύ αυτού που μετράτε.

Μπορεί να έχετε δει στο YouTube «συχνότητα αγάπης 528 hz» ή να έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε, «αυτό το άτομο εκπέμπει θετική ενέργεια». Αυτό στο οποίο αυτά αναφέρονται στην πραγματικότητα είναι η μέτρηση της ενέργειας που χαρακτηρίζεται από τη συχνότητα δόνησης.

Το πιο συνηθισμένο πράγμα με το οποίο συνδέουμε τη συχνότητα είναι τα ηχητικά κύματα και ο ηλεκτρισμός, τα οποία και πάλι είναι απλώς εκφράσεις ενέργειας, όπως όλα τα άλλα. Σπάνια συζητάμε για τις ενεργειακές βαθμονομήσεις ορισμένων συναισθημάτων, ιδεών ή άψυχων αντικειμένων.  

Ερμηνεύοντας τον Χάρτη της Συνείδησης για τη μέτρηση της συνείδησης

Αυτό που δημιούργησε ο David Hawkins ήταν μια σχετική, λογαριθμική κλίμακα που ήταν σε θέση να χαρτογραφήσει την ενέργεια των διαφόρων κυρίαρχων καταστάσεων που πίστευε ότι αντιστοιχούσαν στο επίπεδο συνείδησης κάποιου. 

Οι αριθμοί στην κλίμακα 1-1000 είναι αυθαίρετοι όπως κάθε αρχική δημιουργία κλίμακας. Η χρησιμότητά τους είναι να παρέχουν το ενεργειακό πλαίσιο μιας κατάστασης σε σχέση με μια άλλη, ώστε να μπορεί κανείς να επιχειρήσει να μετρήσει τη συνειδητότητα. Έτσι λειτουργεί κάθε κλίμακα. Η κλίμακα θερμοκρασίας Κελσίου με τους 0 βαθμούς να αντιστοιχούν στην κατάψυξη και τους 100 στον βρασμό είναι μόνο επειδή κάποιος αποφάσισε ότι έτσι πρέπει να ερμηνεύονται οι αριθμοί αυτοί σε σχέση μεταξύ τους. Η ίδια αρχή ισχύει και εδώ.

Όταν άρχισε να χρησιμοποιεί την κλίμακα στη δική του πρακτική, αναγνώρισε ότι υπήρχαν πράγματι σταθερές επικρατούσες στάσεις, σκέψεις, συναισθήματα, καταστάσεις και σχέσεις στην ανθρώπινη εμπειρία που σχετίζονταν με διαφορετικές βαθμονομήσεις της κλίμακας. Αναδύθηκαν επίσης συνεκτικά πρότυπα για το πώς αισθανόμαστε (συναισθήματα), πώς βλέπουμε τον κόσμο (άποψη ζωής), πώς βλέπουμε τον Θεό και πώς αισθανόμαστε τη διαδικασία που υφίσταται η συνείδηση.

Έτσι, η ενεργειακή βαθμονόμηση κάποιου ήταν ενδεικτική του παραδείγματος ύπαρξης του ατόμου αυτού ή του πλαισίου στο οποίο βιώνει τα πάντα. Αυτό το πλαίσιο είναι που δημιουργεί το νόημα και όχι το ίδιο το περιεχόμενο. Είναι ο λόγος για τον οποίο δύο άνθρωποι μπορούν να βιώσουν το ίδιο πράγμα και να το ερμηνεύσουν εντελώς διαφορετικά. Επομένως, η κατανόηση της βαθμονόμησης της συνείδησης κάποιου θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατανόηση του ευρύτερου προτύπου οποιουδήποτε προσώπου ή πράγματος. 

Για παράδειγμα, κάποιος που βαθμονομείται στο επίπεδο 100 ζει κυρίως μέσα στο φόβο. Είναι γενικά αγχωμένος και βρίσκει την επαφή με τον έξω κόσμο τρομακτική. Ο Θεός μοιάζει με μια οντότητα που σκοπεύει να τους τιμωρήσει και η αντίδραση στη συμπεριφορά είναι στις περισσότερες καταστάσεις η απομάκρυνση από τον κόσμο. Αυτό αντιστοιχεί σε μεγάλο βαθμό με τη θυματοποίηση. 

Καθώς μετακινείστε από τις χαμηλές ενέργειες προς τις υψηλότερες, μπορείτε να δείτε τα κυρίαρχα συναισθήματα να αποκτούν γενικά πιο ευχάριστα χαρακτηριστικά και οι απόψεις σας για τα πάντα να εξελίσσονται.

Η μόνη μεταβλητή καθώς ανεβαίνετε στον Χάρτη της Συνείδησης είναι ο βαθμός στον οποίο ενσαρκώνετε την αγάπη. Και καθώς η αγάπη είναι σε θέση να εκφράζεται πληρέστερα στις υψηλότερες ενεργειακές βαθμονομήσεις, όλες οι απόψεις μετατοπίζονται αρμονικά.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με την κλίμακα είναι ότι οι περιγραφές χαρακτηρίζουν την κυρίαρχη κατάστασή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε βαθμονομηθεί στο επίπεδο της θέλησης (c. 310), αλλά στη συνέχεια μπορεί να συμβεί κάτι πραγματικά τρομακτικό που θα σας κάνει να νιώσετε άγχος και φόβο (c. 200). Αυτό δεν σημαίνει ότι βαθμονομείστε τώρα στο 200, αλλά απλώς βιώνετε προσωρινά συναισθήματα που συνήθως συνδέονται με χαμηλότερες ενεργειακές εκφράσεις.

Είναι εύκολο να κοιτάξετε αυτή την κλίμακα και να πείτε ουάου, το c. 500 (αγάπη) είναι καλύτερο από το c. 200 (θάρρος). Ξέρω ότι όταν διάβασα για πρώτη φορά το βιβλίο του David Hawkins πριν από χρόνια, αυτή ήταν σίγουρα η δική μου κοσμοθεωρία!

Τώρα συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι μια παρερμηνεία που εδράζεται στην έννοια της πολικότητας. Αντί να βλέπουμε αυτές τις καταστάσεις ως καλύτερες ή χειρότερες, ένας πιο κατάλληλος τρόπος είναι να τις βλέπουμε απλώς ως διαφορετικές διαβαθμίσεις της έκφρασης της συνείδησης. Είναι το μπλε βασικά καλύτερο από το μοβ; Όχι. Είναι απλώς διαφορετικά χρώματα με τις δικές τους μοναδικές ιδιότητες. Μπορεί να έχετε μια προτίμηση, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς αυτό που είναι. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ερμηνεύσετε την κλίμακα.

Μια ισχυρή μεταφορά της κλίμακας είναι το νερό. Καθώς η θερμοκρασία αλλάζει, η υφή και η ποιότητα του νερού εξελίσσεται. Κάτω από τους 32* είναι πάγος (στερεό). Στη συνέχεια λιώνει και γίνεται υγρό. Και στη συνέχεια, πάνω από ένα ορισμένο σημείο αρχίζει να βράζει και τελικά μετατρέπεται σε ατμό (αέριο). Κάθε κατάσταση εξυπηρετεί έναν σημαντικό σκοπό σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν παύει να είναι απλώς νερό!

Έτσι, ένας πνευματικά σοφός άνθρωπος που βρίσκεται στο 650 δεν είναι καλύτερος από κάποιον που βρίσκεται στο 200. Απλώς ζουν σε ένα διαφορετικό πρότυπο, το οποίο εκφράζεται αναλόγως. Αυτή είναι μια πραγματικά σημαντική έννοια που πρέπει να κατανοήσετε αν επιλέξετε να εξερευνήσετε τον Χάρτη της Συνείδησης. Όλοι βρισκόμαστε στη δική μας μοναδική φάση εξέλιξης, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος γεννά συμπόνια τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τους άλλους. 

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι δυνατόν να ανεβείτε στην κλίμακα. Στην πραγματικότητα, αυτή άλλωστε είναι η φυσική επιθυμία της συνείδησης, ώστε μια μέρα να μπορέσει να κατανοήσει τον εαυτό της. Είναι επίσης δυνατό να πέσετε προς τα κάτω στην κλίμακα. Και στις δύο περιπτώσεις, η ικανότητα να ανεβαίνετε ή να κατεβαίνετε την κλίμακα συνδέεται με επαναλαμβανόμενες επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις υψηλότερες ή χαμηλότερες ενεργειακές καταστάσεις. 

Αν ανταποκρίνεστε όλο και περισσότερο στη ζωή με έναν πιο αγαπητικό τρόπο, θα εναρμονιστείτε με την ενέργεια της αγάπης (c. 500). Αν βρίσκεστε σε μια πολύ υψηλή κατάσταση και στη συνέχεια αποφασίσετε να πείτε «άστο» και να δείτε ολόκληρο τον κόσμο στην υπηρεσία του εγώ σας, πιθανόν να κατεβείτε σε καταστάσεις «επιβίωσης» με την πάροδο του χρόνου (> c. 200). Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ανθρώπων στην κοινωνία και στα δύο άκρα του φάσματος.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η κλίμακα είναι απλώς μια προσπάθεια να προσδιορίσετε σε ποιο πλαίσιο βρίσκεστε στο πνευματικό και εξελικτικό σας ταξίδι (το δικό σας πρότυπο). Πιο σημαντικό από κάποιον αριθμό, είναι το πώς αισθάνεστε και η ανταπόκρισή σας στη ζωή. Με άλλα λόγια, μην αναλώνεστε υπερβολικά στους αριθμούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης του εαυτού σας ή των άλλων.

Αξιοσημείωτος Χάρτης Εκφράσεων Συνείδησης

Ο David κάνει φανταστική δουλειά περιγράφοντας λεπτομερώς κάθε φάση και τα σχετικά χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερο βάθος στα βιβλία του: Power vs. Force, The Maps of Consciousness, Truth vs. Falsehood και Letting Go. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις περιγραφές για να προσπαθήσετε να καταλάβετε πού μπορεί να εμπίπτετε στον Χάρτη και να επαληθεύσετε μια βαθμονόμηση με την πραγματικότητα της εμπειρίας σας. 

Πώς να μετρήσετε χρησιμοποιώντας την κλίμακα

Ο τρόπος για να λάβετε βαθμονομήσεις στον Χάρτη της Συνείδησης είναι μέσω μιας μυϊκής δοκιμασίας.

Ας δούμε μερικά κριτήρια που πρέπει να είναι αληθή:

  1. Ο δοκιμαστής και το υποκείμενο πρέπει να βαθμονομούνται πάνω από 200 (επίπεδο ακεραιότητας).
  2. Δέσμευση στην αλήθεια έναντι οποιασδήποτε προσωπικής ατζέντας κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δοκιμής.
  3. Δέσμευση για το ύψιστο καλό έναντι του προσωπικού συμφέροντος.
  4. Πρέπει να είναι ανοιχτοί στην αλήθεια έναντι του φανερού σκεπτικισμού.
  5. Πρέπει να ζητείται άδεια σχετικά με το θέμα που έχει καθένας κατά νου να εξετάσει.

Υποθέτοντας ότι πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις, ξεκινάτε με όποια θέση μυϊκής δοκιμής έχετε επιλέξει και ζητάτε από τη συνείδηση την άδεια να λάβετε μια βαθμονόμηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη φράση:

«Σε μια κλίμακα της ανθρώπινης συνείδησης με το επίπεδο 600 να είναι η διαφώτιση, το [ΕΙΣΑΓΩΓΗ αντικειμένου] βαθμολογείται πάνω από τον [Αριθμό]»

Αν ο μυς σας παραμένει δυνατός, τότε η βαθμονόμηση είναι μεγαλύτερη. Εάν ο μυς εξασθενεί, η βαθμονόμηση είναι χαμηλότερη. Από εδώ και πέρα, παρέχετε περαιτέρω εικασίες για να περιορίσετε τη βαθμονόμηση. Δεν χρειάζεται να αναφέρετε την πλήρη δήλωση, αλλά μόνο τη φράση περιορισμού (παραπάνω ή παρακάτω) με τον αριθμό.

«Πάνω από 300 (ισχυρό), Πάνω από 400 (ισχυρό), Πάνω από 500 (πηγαίνει αδύναμο), Πάνω από 450 (ισχυρό), Πάνω από 475 (αδύναμο), Πάνω από 460 (ισχυρό), Πάνω από 465 (αδύναμο), Πάνω από 463 (ισχυρό), Πάνω από 464 (ισχυρό).

Γενικά θεωρώ αυτές τις βαθμονομήσεις ως προσεγγίσεις και συχνά δεν υπεισέρχομαι στις λεπτομέρειες ενός ακριβούς αριθμού έναντι του στρογγυλοποιημένου κατά 5 ή 10. (π.χ. 461 έναντι 460-465). Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η πρόθεσή μου με αυτές τις μετρήσεις είναι να καταλάβω σε υψηλό επίπεδο, ποιος είναι ο βαθμός ακεραιότητας αυτής της διδασκαλίας, του βιβλίου, της ιδέας κ.λπ. Ή, στην περίπτωση ενός ατόμου, ποιο είναι το γενικό παράδειγμα με το οποίο λειτουργεί. Το αν είναι 461 ή 465 δεν έχει ουσιαστική διαφορά για μένα. Και πάλι, το 465 δεν θα πρέπει καν να θεωρείται καλύτερο από το 461! Είναι απλώς μια διαφορετική έκφραση ελαφρώς πιο κοντά στην αγάπη σε ένα συνεχές.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η διαφορά ενός σημείου στην κλίμακα μπορεί να φαίνεται αρκετά ασήμαντη, αλλά στην πραγματικότητα οι αλλαγές στην έκφραση μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες επειδή η κλίμακα είναι λογαριθμική. Έτσι, μια αύξηση από 461 σε 462 αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα μια αριθμητική αλλαγή 10 φορές μεγαλύτερη σε ενεργειακή ισχύ, η οποία μπορεί να είναι αρκετά σημαντική στον τρόπο έκφρασης.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…