Η πρώτη υποβρύχια βίλα με θέα τον ινδικό ωκεανό

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Μετά τα διάσημα bungalows πάνω στο νερό, η διαμονή σε υποβρύχιες βίλες αναμένεται να γίνει η νέα τάση στις ταξιδιωτικές εμπειρίες. Το πολυτελές νησί Conrad Maldives Rangali Island θα διαθέτει την πρώτη υποβρύχια κατοικία, 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ινδικού ωκεανού, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της το Νοέμβριο του 2018.

Η νέα υποβρύχια βίλα θα έχει το όνομα Muraka που στην τοπική γλώσσα Ντιβέχι σημαίνει κοράλλι. Σχεδιασμένη από τον Ahmed Saleem, υπεύθυνο της εταιρείας Crown Company και κατασκευασμένη από τον Mike Murphy, μηχανικό της εταιρείας M J Murphy Ltd – μία εταιρεία με βάση τη Νέα Ζηλανδία, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία των ενυδρείων – η βίλα, που συνολικά θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι εννέα άτομα, θα έχει δύο επίπεδα. Το ένα θα βρίσκεται πάνω από το νερό και το άλλο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η πρώτη υποβρύχια βίλα με θέα τον ινδικό ωκεανό

«Η πρώτη υποβρύχια κατοικία ενθαρρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις Μαλδίβες από μία εντελώς διαφορετική και καινούργια οπτική, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μέσα από την πλούσια ιστορία τόσων χρόνων ως πρωτοπόροι στην καινοτόμα και πολυτελή φιλοξενία, είμαστε περήφανοι που παραμένουμε στο προσκήνιο του προηγμένου design, της τεχνολογίας και της αρχιτεκτονικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο Saleem.

Η πρώτη υποβρύχια βίλα με θέα τον ινδικό ωκεανό

Το υποβρύχιο επίπεδο θα διαθέτει ένα king-size υπνοδωμάτιο, μπάνιο και καθιστικό με πανοραμική θέα στον ωκεανό. Μία ελικοειδής σκάλα θα οδηγεί στο άνω επίπεδο, όπου θα υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια (ένα king-size και ένα μικρότερο), κουζίνα, καθιστικό, τραπεζαρία, μπάνιο, bar, γυμναστήριο αλλά και χώροι για μπάτλερ και ιδιωτική ασφάλεια. Το εσωτερικό της κατοικίας αποτελείται από minimal διακόσμηση και στοιχεία που δεν τραβούν την προσοχή από τη μαγευτική θέα του ωκεανού. «Θέλησα να διακοσμήσω το εσωτερικό της βίλας έτσι ώστε οι επισκέπτες να νιώθουν την απαραίτητη απομόνωση και ηρεμία σε ένα δωμάτιο κάτω από το νερό», αναφέρει ο Yuji Yamazaki, διακοσμητής εσωτερικών χώρων.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…