ΑΛΕΠΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΟΥΡΑΦΤΕΣ- Εκδόσεις Ίκαρος

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Το βιβλίο αυτό μόλις κυκλοφόρησε από της εκδόσεις Ίκαρος. Απευθύνεται σε ηλικίες 4 έως 6 ετών και μιλάει για τα όνειρα που έχει ένα παιδί και πώς ο πατέρας του δείχνει κατανόηση και τον βοηθάει να τα πραγματοποιήσει.

Είναι ό,τι πιο όμορφο διάβασα τελευταία!

Περίληψη βιβλίου

Αυτή είναι η ιστορία του Ρόρι. Ο μπαμπάς του είναι ουράφτης. Και μάλιστα ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! Ράφτης ουρών δηλαδή, όπως κι ο παππούς του πριν απ’ αυτόν, και ο προπάππους του. Η ραπτική γι’ αυτούς είναι οικογενειακή υπόθεση. Ζώα έρχονται από παντού στο μαγαζί τους για να τους ράψουν μια ουρά, σύμφωνα με τις δικές τους προδιαγραφές και μέτρα .Όμως, ο Ρόρι βαριέται να ράβει τις ίδιες και τις ίδιες ουρές κάθε μέρα. Έχει στο μυαλό του κάποιες καταπληκτικές ιδέες: ανυπομονεί να σχεδιάσει τις δικές του, φτερωτές, χρωματιστές, χνουδωτές, ουρές. Θα πιστέψει ο μπαμπάς του στις ανατρεπτικές ιδέες του, ώστε να τις προσφέρουν στους πελάτες τους;

Διαβάστε επίσης:«Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΡ», ένα βιβλίο που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών

Γιατί να το διαβάσετε

Η ιστορία του βιβλίου δίνει στο παιδί θάρρος να κυνηγήσει τα όνειρα του. Ποιο παιδί δεν έχει όνειρα; Έτσι και ο Ρόρι στην ιστορία μας τόλμησε να πει τις ιδέες του στον πατέρα του. Ο πατέρας του αποφασίζει να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει τα σχέδια του. Έτσι και τα παιδιά μας. Θέλουν να είμαστε δίπλα τους. Υποστηρικτές στα σχέδια τους και στα όνειρα τους. Το βιβλίο εκφράζει με πολύ απλό τρόπο την αγωνία που έχει το παιδί ως προς την αποδοχή από τους γονείς του.

Διαδραστικές ασκήσεις

Σχεδιάστε ένα άσπρο σύννεφο και αφήστε το παιδί σας να ζωγραφίσει τις ιδέες του και τα όνειρα του. Παίξτε παιχνίδι ρόλων στο οποίο το παιδί θα έχει ήδη κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Πώς νιώθει; Του αρέσει; Είναι χαρούμενο; Έτσι με αυτό τον τρόπο θα μάθουμε τα όνειρα του παιδιού μας.
Μια αστεία, χρωματιστή ιστορία, που ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες να πιστέψουν στα όνειρά τους, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τη δική τους δημιουργικότητα μέσω των εικαστικών μέσων και των ερεθισμάτων του βιβλίου.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…