«Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΡ», ένα βιβλίο που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Από την σειρά του λύκου Ζαχαρία ξεχωρίσαμε το βιβλίο ‘’Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΡ’’, από της εκδόσεις Παπαδόπουλος. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών.

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Μέσα στο δάσος ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια τραγουδούν, όλα είναι τόσο όμορφα… Η φύση ευαισθητοποιεί τον λύκο Ζαχαρία. Μήπως είναι ποιητής ή μήπως ζωγράφος, γλύπτης ή ηθοποιός; Όλα είναι μια πρόκληση γι’ αυτόν. Το σίγουρο είναι ότι ένα αστέρι γεννιέται!

Ένα βιβλίο για την επιμονή στην επίτευξη στόχων

Σε αυτή τη συλλογή θα βρείτε αστείες και τρυφερές ιστορίες με ήρωα τον λύκο Ζαχαρία. Μπορείτε να περάσετε όμορφα διαβάζοντας ή ακούγοντας τις, να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, να φανταστείτε, να αγαπήσετε το διάβασμα και να ονειρευτείτε…


Διαβάστε επίσης: «Παίζουμε βιβλίο»; Πώς ένα νέο παιδικό βιβλίο ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία


Γιατί το επέλεξα

Το βιβλίο αυτό το επέλεξα για τον γιο μου γιατί βλέπει ότι αν ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει ζωγράφος, ποιητής ή ηθοποιός μπορεί να γίνει. Μπορεί να γίνει ό,τι ονειρευτεί. Πόσο αισιόδοξο για ένα παιδί! Πόσο ελπιδοφόρο. Μετά από αυτό το βιβλίο, ο γιος μου είχε την σκέψη ότι θα ήθελε να γίνει ζωγράφος. Έτσι πέρασε αναλόγως όλο του το απόγευμα. Ζωγραφίζοντας. Την επόμενη μέρα ο γιος μου είπε να δοκιμάσει να γίνει ηθοποιός. Οργάνωσε τον χώρο που θα έπαιζε και μας έβαλε να παρακολουθήσουμε.

Γενικά, μου άρεσε το γεγονός ότι δίνει ποικίλα ερεθίσματα σε ένα παιδί. Πολύ ωραίο βιβλίο γι’αυτή την ηλικία.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…