Συμβουλές για να έχετε μια μέρα γεμάτη από κίνητρα και χαρά

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Όπως κι αν είναι οι συνθήκες γύρω σας, το αν θα ζείτε χαρούμενοι στην καθημερινότητα, είναι καθαρά στο χέρι σας. Προσθέστε παράγοντες στη ζωή σας που σας γεμίζουν χαρά και ενέργεια και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει μέρα με τη μέρα…μαγικά!

Σίγουρα είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητα που ζούμε και οι συνθήκες που διαγράφονται γύρω μας σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν θετικές και χαρούμενες. Εάν εστιάσουμε όμως μόνο στις αρνητικές πλευρές των συνθηκών που ζούμε τότε δυστυχώς θα  βυθιστούμε στην μιζέρια και θα βλέπουμε γύρω μας μόνο αδιέξοδα. Επομένως δεν θα πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Θα πρέπει να να προσθέσουμε τρόπους για περισσότερη χαρά στη ζωή μας.

Ας δούμε  κάποιους τέτοιους τρόπους

  1. Ημερολόγιο χαράς

Μια λίστα από τα πράγματα που  μας δίνουν χαρά και ο προγραμματισμός ώστε να κάνουμε κάποια από αυτά μέσα στην καθημερινότητά μας, αλλά με σταθερότητα, είναι ένας καλός τρόπος να έχουμε και χαρούμενες προτεραιότητες.

  1. Μια βόλτα σε μέρη αγαπημένα

Αποφάσισε να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να ξεφύγει από την καθημερινότητα, πηγαίνοντας μια απλή βόλτα σε κάποιο μέρος που αγαπάς είτε μέσα στην πόλη, είτε εκτός αυτής. Η αλλαγή παραστάσεων σίγουρα θα τονώσει την θετική ενέργεια.

  1. Να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε κάνει ποτέ

Μπορούμε να ασχοληθούμε με ένα χόμπι που πάντα ξέραμε ότι μας αρέσει, αλλά δεν είχαμε ποτέ το χρόνο για να το κάνουμε. Τα καινούρια πράγματα φέρνουν περισσότερη χαρά στη ζωή.

  1. Αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος

Δεν είναι εύκολο βέβαια στους περισσότερους να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον για να φτιάξουν τη διάθεσή τους, αλλά μπορούμε να παρέμβουμε με κάποια προσωπικά αντικείμενα, λίγα λουλούδια, κάποιες φωτογραφίες, ώστε να ανεβάσουν την ενέργειά μας.

  1. Δημιουργικότητα

Μπορούμε να μαζέψουμε τους φίλους μας και να κάνουμε ένα θεματικό πάρτυ. Να βάλουμε κανόνες πώς θα ντυθούμε, τι θα πρέπει να φέρουμε όλοι και έτσι θα καταφέρουμε να δώσουμε χαρά ο ένας στον άλλον

  1. Μια βόλτα στη φύση

Μια απλή βόλτα στην παραλία με αγαπημένα μας πρόσωπα ή και μόνοι μας, θα μας βοηθήσει να νιώσουμε την ομορφιά των εικόνων γύρω μας και της δυνατότητάς μας να το απολαμβάνουμε, γιατί είμαστε υγιείς.

  1. Στόχοι

Βάζουμε στόχους, Έχουμε όραμα και επιθυμία να τους πραγματοποιήσουμε. Αυτό και μόνο, είναι αρκετό για να ανανεώνει συνεχώς τα κίνητρά μας και να βρίσκουμε περισσότερες ευκαιρίες, μέσα από τις οποίες αισθανόμαστε και μεγαλύτερη ενέργεια.

  1. Γυμναστική

Η κάθε είδους άσκηση ξεμπλοκάρει το σώμα, ανεβάζει την ενέργεια και διώχνει την όποια αρνητική ψυχολογία.

  1. Να διαβάζουμε βιβλία

Τα βιβλία μας ανοίγουν ένα παράθυρο σε ένα κόσμο διαφορετικό, γεμάτο ιδέες και οράματα και μας δείχνουν ότι υπάρχουνε κι άλλα πράγματα, πέρα και πάνω από την πεζή καθημερινότητα την οποία πιθανότατα ζούμε.

  1. Να νιώθουμε ευγνωμοσύνη

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αξιολογούμε θετικά αυτά που έχουμε στη ζωή μας και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά και κυρίως για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και είναι σημαντικοί για μας. Από εκεί ίσως ξεκινάνε όλα.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr