Ομορφιά και ευεξία από μέσα προς τα έξω

Συντάκτης: Flowmagazine

Ελπίζουμε, ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την οπτική του κόσμου, εστιάζοντας στη γαλήνη του μυαλού.

Τι είναι η ομορφιά; Είναι πράγμα, συναίσθημα ή κάποια κατάσταση; Είναι κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούν ή πρεσβεύει η υποκειμενικότητα; Παρόλο που σχεδόν κάθε γυναίκα ονειρεύεται να ακούει τον χαρακτηρισμό «όμορφη», όταν πρόκειται να προσδιοριστεί η έννοια της λέξης, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να απαντήσει. Με τα χρόνια, οι όμορφες γυναίκες αποδεικνύονται οι ευτυχισμένες γυναίκες, ισχυρές και ανεξάρτητες με αυτοπεποίθηση και δύναμη. Αυτές είναι οι γυναίκες που περιγράφονται ως όμορφες. Αυτή είναι η απόδειξη, πως η ομορφιά πηγάζει αληθινά από μέσα, και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να κατακτηθεί είναι η καλλιέργεια του μυαλού και της ψυχής μας.

Έχει τύχει ποτέ να θαυμάσετε κάποιον για την εμφάνισή του, μα μόλις τον γνωρίσετε, συνειδητοποιείτε, πόσο ανεπαρκές άτομο είναι; Αν ναι, τότε θα γνωρίζετε πως αυτό διαταράσσει απευθείας την πρώτη εντύπωση, και η ομορφιά που κάποτε νομίζατε πως είχε, παύει να ακτινοβολεί. Ο υλιστικός μας κόσμος δίνει μεγάλη σημασία στη στερεοτυπικά καλαίσθητη εμφάνιση. 

Το photoshop, τα μοντέλα, η βιομηχανία της μόδας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναλαμβάνουν να κατακλύζουν τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία και προωθούν μια παραμορφωμένη και κάθε άλλο παρά αληθινή αντίληψη για το τι είναι «επιθυμητό». Αυτές οι προσδοκίες μπορούν να έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις σε ανθρώπους και ιδιαίτερα στους ευάλωτους εφήβους, που είναι σε θέση να διακινδυνεύουν τα πάντα για να φτάσουν το κάλλος. 

Όμως αυτό που παραλείπουν να μας διδάξουν τα ΜΜΕ είναι ο τρόπος να συνάψουμε ειρήνη με τον εσωτερικό μας κόσμο, ώστε να μπορέσει ο εξωτερικός να ανθίσει. Ελπίζουμε, ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την οπτική του κόσμου, εστιάζοντας στη γαλήνη του μυαλού.

Κάποιος μπορεί να ερωτηθεί, πως επηρεάζει ο εσωτερικός μας κόσμος την εμφάνισή μας; Πολύ συχνά η αστάθειες στην ψυχική μας υγεία , μπορούν να δράσουν σε χαρακτηριστικά όπως το δέρμα, τα μαλλιά ή ακόμη και τα νύχια. Ποιοι είναι λοιπόν οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξωτερική μας εμφάνιση;

Άγχος. Η διαρκής εμπλοκή στην καθημερινή ταχύρρυθμη πραγματικότητα μπορεί αρκετές φορές να προσθέτει μεγάλο βάρος στην ψυχική υγεία. Το άγχος και οι στρεσογόνες καταστάσεις αποδεικνύονται επιστημονικά πως οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα ορμονών, τα οποία μπορούν να καταλήξουν σε δερματικά προβλήματα και ακμή για μερικούς ανθρώπους, η συνεχή κόπωση και αδράνεια για άλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι εξωτερικοί παράγοντες που προκαλούν άγχος, έχουν σημαντική επίδραση στη σωματική υγεία. Επομένως, η προτεραιότητα της ψυχικής σας σταθερότητας είναι αυτό που οφείλετε να επιδιώκετε.

Κακή διατροφή. Υπάρχει ένα γνωστό ρητό, που υποστηρίζει πως είμαστε ό,τι τρώμε. Οι διατροφικές σας συνήθειες αποτελούν τεράστιο παράγοντα όσον αφορά την υγεία και την ομορφιά. Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων και η ανεπαρκής λήψη θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το σώμα σας με τρόπους που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε. Η επιλογή κατανάλωσης πλούσιας, αλλά ισορροπημένης διατροφής, όχι μόνο θα κάνει το σώμα σας να αντιδρά και να λειτουργεί ομαλότερα, αλλά θα σας προσφέρει μια υγιή εμφάνιση, από την οποία θα αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που πρέπει να εξαγάγετε.

Έλλειψη άσκησης. Ίσως, το έχετε ήδη ακούσει χίλιες φορές, αλλά η κίνηση οποιουδήποτε είδους, είναι ικανή πραγματικά να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Είναι γνωστό ότι μέσω της άσκησης, το ανθρώπινο σώμα παράγει σεροτονίνη, η οποία  είναι η ορμόνη της χαράς. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, η καλή υγεία και γενικότερη ευημερία έχουν ως αποτέλεσμα το αίσθημα πληρότητας, το οποίο κατευθύνεται από τον εσωτερικό μας κόσμο προς τον εξωτερικό.

Αυτοί ήταν μερικοί πρακτικοί τρόποι, για να καλωσορίσετε την ομορφιά και να αποδώσετε τον καλύτερο σας εαυτό. Αλλά πρέπει να θυμάστε πως η αληθινή ευεξία δεν είναι μια εύκολη κατάσταση στην οποί μπορούμε να βρεθούμε εν μία νυκτί. Χρειάζεται πολλή αφοσίωση και μικρά βήματα βελτίωσης. 

Η θετική πλευρά είναι ότι η εστίαση σε απλές καθημερινές απασχολήσεις μπορεί να προκαλέσει τεράστια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αισθάνεστε και τελικά στον τρόπο με τον οποίο φαίνεστε. Η ψυχική υγεία είναι κυριολεκτικά η ηγετική δύναμη στην προσωπική ανάπτυξη και ευμάρεια, η οποία όπως έχουμε ήδη αναφέρει, συνδράμει στην εμφάνιση και σωματική υγεία. 

Τέλος, το συμπέρασμα είναι ότι η ομορφιά μετράει εφόσον πηγάζει από μέσα, και μόνο με τη φροντίδα του μυαλού και του σώματος μας, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην εμφάνιση μας. Και αν θα έπρεπε να ορίσουμε την ομορφιά θα λέγαμε το εξής. Η ομορφιά είναι μια νοητική κατάσταση στην οποία ένα άτομο παρέχει φροντίδα και στοργή στον εαυτό του.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…