Συνταγή για spaghetti με κεφτεδάκια και φρέσκια ντομάτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα κεφτεδάκια με φρέσκια ντομάτα είναι ένα από τα παραδοσιακά, καλοκαιρινά πιάτα και σήμερα θα τα συνδυάσεις με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά. 

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα θα χρειαστείς

  • 10-12 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό spaghetti της αρεσκείας σου
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, το ψωμί τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνεις καλά για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Γεμίζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Πλάθεις τα κεφτεδάκια με τα χέρια σου, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι για 5-6 λεπτά.
  • Τα γυρνάς ώστε να πάρουν χρώμα.
  • Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο πιάτο όπου έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι.
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά και προσθέτεις τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και ρίχνεις τα κεφτεδάκια.
  • Ανακινείς λιγάκι το τηγάνι ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και το αποσύρεις.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα spaghetti και τα βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα σουρώνεις και ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο.
  • Ρίχνεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις απαλά.
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω τα κεφτεδάκια και σερβίρεις.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…