Πώς να είσαι όμορφος/η μέσα σου

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Το να είναι κανείς όμορφος δεν αφορά μόνο το εξωτερικό μέρος τής εμφάνισης και πιστεύω πάρα πολύ  ότι καθένας είναι μοναδικός  και όμορφος με τον δικό του τρόπο και αξίζει να εκτιμάται. Η εσωτερική  ομορφιά είναι τόσο σημαντική, όσο και η εξωτερική ομορφιά και την κατακτάμε όπως μεγαλώνουμε  και ωριμάζουμε.

Τελικά η ομορφιά δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση. Εάν είσαι όμορφος/η  μέσα σου, σίγουρα αυτό θα φανεί και στην εξωτερική σου εμφάνιση. Επτά βήματα είναι απαραίτητα αν θες να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να δείχνεις και να νιώθεις όμορφος.

Πρώτα από όλα αγάπησε τον εαυτό σου

Δεν μπορεί να είσαι πιο όμορφη/ος μέσα σου  αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Όταν αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου πολύ καλά, είσαι περισσότερο ικανή/ος να φροντίσεις τους άλλους. Μάθε να εκτιμάς αυτό που είσαι και οι άνθρωποι γύρω σου σίγουρα θα σε εκτιμήσουν επίσης. Αγάπα τον εαυτό σου, γιατί είσαι το μόνο πρόσωπο υπεύθυνο για την εσωτερική σου γαλήνη και ομορφιά .

Αποδέξου αυτό που πραγματικά είσαι

Η ζωή είναι πολύ σύντομη, γι’ αυτό μη χαλαλίζεις χρόνο  προσπαθώντας να αλλάξεις τη φύση σου. Μπορείς μόνο να αλλάξεις συμπεριφορά και συνήθειες. Είναι αναγκαίο να αντιληφθείς ότι δεν πρόκειται  να αλλάξεις τίποτα υποτιμώντας σε. Είσαι αυτό που είσαι. Δέξου το και διασκέδασε τη ζωή σου.

Μάθε περισσότερα για τον εαυτό σου

Μας  έχει δοθεί μια ζωή γεμάτη και από τα δύο, ευτυχισμένα και δραματικά γεγονότα, για να έχουμε  μία ευκαιρία να γνωρίσουμε τον αληθινό εαυτό μας. Θεωρώ ότι είναι αδύνατο να γίνουμε όμορφοι /ες εσωτερικά χωρίς τη σωστή αυτογνωσία. Ανάλυσε την συμπεριφορά σου και δοκίμασε κάποιο τεστ προσωπικότητας ώστε να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου. Θα πρέπει να αποδεχτείς το ποιος /α είσαι και να ανακαλύψεις τη φύση του δικού σου κόσμου. Αυτό θα σε βοηθήσει να συνδεθείς με την εσωτερική σου σοφία και φωνή.

Η ευγένεια είναι το κλειδί

Όταν είσαι ευγενής, όλοι γύρω σου θα δουν την ομορφιά της ψυχής σου. Βοήθησε τους ανθρώπους γύρω σου και  μοίρασε καλοσύνη στον κόσμο. Οι άνθρωποι συνήθως φαίνονται πιο αγαπητοί όταν οι καρδιές τους είναι γεμάτες με καλοσύνη. Κάθε φορά που κάνεις κάτι ευγενικό, θα αισθάνεσαι υπέροχα, ανεξάρτητα πόσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό. Απλά κάνε το καλύτερο που μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου και τον σκληρό κόσμο αυτό.

Να είσαι ευγνώμων

Είναι σημαντικό να είσαι ευχαριστημένος για όσα έχεις. Εξάσκησε κάθε ημέρα την ευγνωμοσύνη σου και αυτό θα σε κάνει περισσότερο άξιο εμπιστοσύνης, περισσότερο άξιο εκτίμησης και ομορφότερο. Πρώτα από όλα θα πρέπει να είσαι ευγνώμων για τα πράγματα με τα οποία είσαι ευλογημένος. Κάθε πρωί πριν σηκωθείς από το κρεβάτι σκέψου τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Με αυτό τον τρόπο η ημέρα σου θα είναι πιο δραστήρια και θετική. Θα πρέπει να είσαι ευγνώμων για τις δοκιμασίες της ζωής οι οποίες παίζουν τον ρόλο μαθημάτων και σε βοηθούν να ωριμάσεις.

Δείξε ενδιαφέρον για τους άλλους

Το να βοηθάς ανθρώπους σε ανάγκη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να είσαι περισσότερο όμορφος /η μέσα σου. Θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι για τους ανθρώπους γύρω σου, ειδικά για αυτούς που ενδιαφέρονται για σένα .Άφησε τους φίλους και την οικογένεια να καταλάβουν τι σημαίνουν για σένα και αμέσως αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς πιο όμορφος /η μέσα σου.

Κάνε καλές πράξεις

Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν ότι το να κάνεις μια καλή πράξη για κάποιον άλλο τους κάνει να αισθάνονται περίφημα. Όταν βοηθάς κάποιον θα αισθανθείς σαν να έχεις λάβει εσύ ο ίδιος μία ευλογία. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το να κάνεις καλές πράξεις μπορεί άμεσα να βελτιώσει τη φυσική και την ψυχική σου υγεία. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις το κάρμα σου.

Εάν προσπαθείτε να είστε ομορφότεροι μέσα σας υπάρχει ελπίδα αυτά τα σημεία, που αναφέραμε να σας βοηθήσουν. “Η ομορφιά δεν είναι στο πρόσωπο, είναι ένα φως στην καρδιά” Kahlil Gibran.

Πάντα να θυμάσαι να δέχεσαι αυτό που είσαι, να αγαπάς τον εαυτό σου και μην επιτρέψεις σε κανένα να σε υποβιβάζει και να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα.

Τι σε κάνει να αισθάνεσαι πιο όμορφος/η μέσα σου;

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr