Κάν’το μόνος σου: Διακόσμησε μια γλάστρα με πουά!

Συντάκτης: Flowmagazine

Σήμερα σου δείχνουμε πώς να διακοσμήσεις μια λευκή γλάστρα με όμορφα και ασύμμετρα πουά όπως τα σκυλάκια Δαλματίας! Η διαδικασία είναι σούπερ εύκολη και δεν έχεις λόγο να μην το προσπαθήσεις! Δες τα βήματα παρακάτω!

Οι DIY κατασκευές είναι πολύ της μόδας και φυσικά μας αρέσει να φτιάχνουμε μικρά κομψοτεχνήματα με τα χεράκια μας ειδικά όταν είναι τόσο απλά, εύκολα και χωρίς πολλά υλικά για να επιβαρύνουμε το πορτοφόλι μας! Σήμερα σου δείχνουμε πώς να διακοσμήσεις μια λευκή γλάστρα με όμορφα και ασύμμετρα πουά όπως τα σκυλάκια Δαλματίας! Η διαδικασία είναι σούπερ εύκολη και δεν έχεις λόγο να μην το προσπαθήσεις! Δες τα βήματα παρακάτω!

Τι θα χρειαστείς

  • Μια λευκή γλάστρα (κεραμική ή πλαστική)
  • Σταμπαδόρους σε διάφορα μεγέθη (θα τους βρεις σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής ή hobby crafts)
  • Λίγη ακρυλική μπογιά σε σκούρο χρώμα
  • Γυαλιστικό σε σπρέι (προαιρετικά)
  • Ένα πινέλο (ιδανικό αυτό που απλώνουμε τη σκιά στα μάτια)
  • Εάν δεν βρεις σταμπαδόρους μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαμβάκι που έχεις κάνει σε μικρά μπαλάκια λίγο πατημένα στη μία πλευρά.

ΒΗΜΑ 1ο

Καθάρισε καλά την εξωτερική επιφάνεια της γλάστρας σου και σκούπισέ τη να είναι στεγνή και χωρίς σκόνη.

ΒΗΜΑ 2ο

Βάλε λίγη ακρυλική μπογιά σε ένα μπολάκι και βούτα το κάτω μέρος του σταμπαδόρου σου να μουλιάσει. Στράγγιξέ το από το περιττό χρώμα (να μη στάζει δηλαδή μπογιά).

ΒΗΜΑ 3ο
Πίεσε σταθερά τον σταμπαδόρο σου πάνω στη γλάστρα για να σχηματιστεί η πρώτη κουκίδα.

ΒΗΜΑ 4ο

Κάνε το ίδιο με σταμπαδόρους σε διάφορα μεγέθη ώστε να καλύψεις όλη την επιφάνεια της γλάστρας με κουκίδες σε διάφορα μεγέθη. Δεν πειράζει να μην είναι ομοιόμορφος ο εξωτερικός κύκλος.

ΒΗΜΑ 5ο

Με ένα πινέλο που θα βουτήξεις στην μπογιά μπορείς να σχηματίσεις τις πολύ μικρές κουκίδες.

ΒΗΜΑ 6ο

Πάλι με το πινέλο, διόρθωσε τις μεγάλες κουκίδες ώστε το χρώμα τους να είναι ομοιόμορφο και πυκνό και να μην έχει κενά.

ΒΗΜΑ 7ο

Άφησε την μπογιά να στεγνώσει καλά και αν θέλεις πέρασε τη γλάστρα με μία στρώση γυαλιστικό για να στεγανοποιήσεις την μπογιά.

Η γλάστρα σου είναι έτοιμη!

Μπορείς να κάνεις το ίδιο με άλλο χρώμα πουά ή με πουά σε διάφορα χρώματα ανάλογα με την όρεξή σου και το τι σου ταιριάζει!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…