Δωρεάν σεμινάριο από το Believe in You: «Μαθαίνω να διεκδικώ» τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο Σεπτέμβριος είναι κατεξοχήν ο μήνας του προγράμματος και της διεκδίκησης. Οι περισσότεροι μετά τις διακοπές μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, είτε πρόκειται για την πρώτη εργασία, είτε για αλλαγή καριέρας.

Και ενώ μπορεί να έχουμε όλη τη θέληση ή τα προσόντα να διεκδικήσουμε μια θέση που μας αξίζει, μας λείπει η ίδια η δεξιότητα της διεκδικητικότητας. Και ναι, δεν είναι αυτονόητο- το ότι πρέπει να κάνεις κάτι, δεν σημαίνει και ότι ξέρεις να το κάνεις σωστά.

Οπότε αν πρέπει αν διεκδικήσεις π.χ. μια καλύτερη θέση εργασίας, γιατί αυτή είναι η διαδικασία, απλούστατα δεν θα το κάνεις καλά και θα χάνεις ευκαιρίες, μένοντας με το παράπονο ότι οι άλλοι που τα καταφέρνουν “σίγουρα έχουν βύσμα”.

Ακόμα και το να βρεις κάποιον να σε συστήσει σε μια εταιρεία ή να σου δώσει την πληροφορία ότι υπάρχει κενή θέση, πάλι διεκδικητικότητα απαιτεί. Αλήθεια το γνωρίζατε αυτό;

Πώς μπορείς να αναγνωρίσεις αν σου λείπει η διεκδικητικότητα;

– Δεν έχεις ξεκάθαρο στόχο για το ποιά εργασία σου ταιριάζει.

– Έχεις δυσκολία να γράψεις τη συνοδευτική επιστολή.

– Δεν ξέρεις πώς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου στη συνέντευξη εργασίας.

– Δεν έχεις ιδέα τι μισθό να ζητήσεις εφόσον σε ρωτήσουν.

– Στην προηγούμενη εργασία σου απολύθηκες και ούτε καν έμαθες το γιατί, με αποτέλεσμα να σου έχει μείνει ένα συναίσθημα πικρίας.

Αν ταυτίζεστε με οτιδήποτε από τα παραπάνω, μην πάτε μακριά.

Σίγουρα σας λείπει η διεκδικητικότητα και παράλληλα με αυτήν και η δεξιότητα του να “πουλάτε τον εαυτό σας”, που είναι απολύτως απαραίτητη στην αναζήτηση εργασίας.

Γιατί αν δεν πουλήσετε εσείς τον εαυτό σας, ποιός θα το κάνει για εσάς;

Που χρειάζεται η διεκδικητικότητα επαγγελματικά;

Θέλετε περισσότερα χρήματα, μια προαγωγή ή βοήθεια και ντρέπεστε να τη ζητήσετε; Φοβάστε να εκφράσετε την άποψή σας για να μην σας απορρίψουν;

Σας συμβαίνει συχνά να καταπίνετε τη δυσαρέσκειά σας από τη συμπεριφορά των άλλων για να μην τους πληγώσετε ή να αποφύγετε τη σύγκρουση;

Σε ό,τι από τα παραπάνω κι αν απαντήσατε ναι, η λύση για εσάς ακούει στο όνομα Διεκδικητικότητα.

Αυτό ακριβώς θα είναι και το θέμα του δωρεάν σεμιναρίου του Believe in You, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρες 18.30-20.30.

Τίτλος του “Μαθαίνω να διεκδικώ” και θα είναι ένα διαδραστικό σεμινάριο, με εισηγήτρια την Εύη Ξυραφά, Assertiveness Coach & Communication Expert.

Οφέλη του σεμιναρίου

  • Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα του τί είναι η διεκδικητικότητα και ποιό είναι το δικό τους προφίλ ως προς αυτή.
  • Θα αναγνωρίσουν γιατί η αυτοπεποίθηση είναι αλληλένδετη με τη διεκδικητικότητα.
  • Θα μάθουν πώς τα αρνητικά συναισθήματα κατά βάση οφείλονται σε έλλειψη διεκδικητικότητας.
  • Θα δουν ξεκάθαρα γιατί η έλλειψη διεκδικητικότητας αυξάνει κατακόρυφα το άγχος τους.
  • Θα αποκτήσουν έναν χάρτη με τα βήματα για να αναπτύξουν τη διεκδικητικότητα προσωπικά και επαγγελματικά.

Γιατί είναι δύσκολο να διεκδικούμε;

Η διεκδικητικότητα είναι μια επίκτητη ικανότητα, μια μαθημένη συμπεριφορά. Αν δεν είχαμε την τύχη να τη διδαχθούμε από τους γονείς μας, τότε βαδίζουμε στην ενήλικη ζωή μας ως αυτοδίδακτοι, υιοθετώντας ασυνείδητα ένα παθητικό πρότυπο, επιθετικό ή ακόμα χειρότερα, παθητικό-επιθετικό.

Τι σημαίνει αυτό απλά; Ότι δεν ξέρουμε να διεκδικούμε.

Λειτουργούμε παθητικά στον κανόνα της ζωής μας, με αποτέλεσμα να αφήνουμε τους άλλους να μας καταπιέζουν και συσσωρεύουμε μέσα μας αρνητικά συναισθήματα, που τα κουβαλάμε και είτε μετατρέπονται σε θυμό, είτε ακόμα χειρότερα σε σωματικές ασθένειες.

Ας σταματήσει εδώ ο φαύλος κύκλος της έλλειψης διεκδικητικότητας.

Η διεκδικητικότητα είναι μια ικανότητα που μπορούμε να αναπτύξουμε σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να εκπαιδευτούμε ώστε να αποκτήσουμε τη γνώση.

Μαθαίνω να διεκδικώ” λοιπόν είναι ο τίτλος του δωρεάν σεμιναρίου   του Believe in You και σε αυτό θα ανακαλύψουμε ακριβώς τι σημαίνει διεκδικητικότητα, που και πότε χρειάζεται και πώς να την καλλιεργήσουμε και πώς θα ωφεληθούμε άμεσα μόλις την αποκτήσουμε.

Διεκδικητικότητα σημαίνει:

– ζητάω αυτό που θέλω

– εκφράζω τα συναισθήματά μου τη στιγμή που τα νιώθω

– εκφράζω τις σκέψεις και τα πιστεύω μου, ακόμα κι αν διαφωνήσουν οι άλλοι μαζί μου

– διεκδικώ το χώρο μου και τα υπάρχοντά μου

– λέω όχι χωρίς να νιώθω τύψεις ή ενοχές

– οριοθετώ τους άλλους

– διεκδικώ την ταυτότητά μου, δηλαδή εκφράζω με ειλικρίνεια αυτό που είμαι, χωρίς να φοβάμαι τις ταμπέλες των άλλων.

(Πηγή: βιβλίο «Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής», εκδόσεις Διόπτρα)

Πώς είναι λύση η εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση καλλιεργεί νέες ικανότητες, νέες υγιείς συμπεριφορές. Η διεκδικητικότητα είναι ξεκάθαρα μια επίκτητη ικανότητα, που καλλιεργείται και διδάσκεται σε οποιαδήποτε ηλικία. Αρκεί να το αποφασίσετε.

Το Believe in You υποδέχεται τον Σεπτέμβρη με ανανεωμένη διάθεση και σας προσκαλεί στο δωρεάν σεμινάριο με θέμα τη Διεκδικητικότητα.

Ραντεβού τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρες 18.30-20.30, διαδικτυακά μέσω Zoom, στο σεμινάριο με τίτλο: Μαθαίνω να διεκδικώ.

Θέματα του σεμιναρίου

– Τι είναι η διεκδικητικότητα;

– Πτυχές της διεκδικητικότητας

– Γιατί είναι μια πολύτιμη ικανότητα για τη ζωή μας;

– Συνέπειες της έλλειψης διεκδικητικότητας

– Εμπόδια στην καλλιέργεια διεκδικητικότητας

– Δεξιότητες- προϋποθέσεις για τη διεκδικητικότητα

– Πώς καλλιεργείται πρακτικά

– Tips και εργαλεία

Κατοχυρώστε τη θέση σας δηλώνοντας συμμετοχή εδώ:

https://www.believeinyou.gr/mathaino_na_diekdiko

Ένα διαδραστικό σεμινάριο στο οποίο η εισηγήτρια Εύη Ξυραφά, Assertiveness Coach & Communication Expert, θα κάνει ανοιχτό διάλογο με τους συμμετέχοντες.

Το να μάθουμε να διεκδικούμε είναι θέμα απόφασης. Από εκεί και πέρα χρειάζεται εκπαίδευση, εξάσκηση και επιμονή. Με μια λέξη ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…