Πώς να γίνετε ένας επαγγελματίας SEO;

Συντάκτης: Flowmagazine

Είτε δημιουργείτε περιεχόμενο μάρκετινγκ, είτε όχι, έχει σημασία ο αριθμός των κλικ στη σελίδα σας. Όταν η οργανική επισκεψιμότητα αυξάνεται, το ίδιο αυξάνονται και τα πιθανά έσοδα. Η επένδυση χρόνου για να γίνετε ειδικός στο SEO αποτελεί ένα ουσιαστικό μέρος κάθε επιτυχημένου επιχειρηματικού σχεδίου μάρκετινγκ.

Μπορεί να αλλάζετε καριέρα ή απλά να ξεκινάτε. Ίσως, είστε ψηφιακός ή παραδοσιακός έμπορος που θέλετε να μάθετε περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο πράγμα που γνωρίζει κάθε επαγγελματίας SEO είναι ότι SEO σημαίνει «βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης». Η SEO είναι η πρακτική της δημιουργίας περιεχομένου που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ποσότητα και την ποιότητα της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας, μέσω οργανικών αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.

Ένας επαγγελματίας SEO παραμένει ενημερωμένος σε αυτόν τον γρήγορα κινούμενο ψηφιακό τομέα μάρκετινγκ. Παρόλο που η δημιουργία του περιεχομένου σας, σύμφωνα με το SEO, φαίνεται σαν μια αποθαρρυντική εργασία, είναι εύκολο να κατανοήσετε, όταν αφιερώνετε χρόνο, πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης και πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας, για να το εισάγετε στα αποτελέσματα αναζήτησης με την υψηλότερη κατάταξη.

Πώς θα γίνετε, λοιπόν, ένας επαγγελματίας SEO αυξάνοντας τον αριθμό των κλικ στη σελίδα σας;

Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε

Το SEO writing είναι ένας τομέας που αλλάζει συνεχώς, επειδή οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν συνεχώς. Κοστίζει το να μένει κάποιος στην κορυφή μετά από κάθε ενημέρωση της Google, αλλά και να γνωρίζει τι λογισμικό χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.

Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστοσελίδες, όπως τη Search Engine Roundtable. Εδώ, οι συγγραφείς δημιουργούν forum για θέματα που αφορούν το Search Engine Marketing. Αν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με πρόσφατα σφάλματα ή τεστ της Google, αυτή είναι η ιστοσελίδα που πρέπει να αναζητήσετε.

Η Search Engine Land είναι μία άλλη εξαιρετική πλατφόρμα για να μάθετε περισσότερα, για το τι λένε οι ειδικοί του χώρου για τα τωρινά trends στις μηχανές αναζήτησης.

Πάρτε τα ηνία

Όλες αυτές οι πληροφορίες που θα πάρετε για το SEO μπορεί να σας μπερδέψουν λίγο μετά από κάποιο καιρό. Κάντε ένα διάλειμμα και πάρτε τα ηνία, διαβάζοντας κάποιους εκπαιδευτικούς οδηγούς ή συμμετέχοντας σε ένα μάθημα για το SEO.

Δε θα γίνετε ποτέ καλύτερος SEO, χωρίς εξάσκηση. Οι εκπαιδευτικοί οδηγοί και τα μαθήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε γνώσεις, χωρίς να αγοράσετε το λογισμικό.

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που παρέχουν έναν SEO οδηγό, όπως η Search Engine Land ή η Moz. Τέλος, αν θέλετε έναν οδηγό που να μην έχει δημιουργηθεί από μία εταιρία λογισμικού SEO, τότε η SEO by the Sea είναι η καλύτερη, παρέχοντας συμβουλές και εκπαίδευση για ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν πιο ορατοί στο διαδίκτυο.

Να είστε πιο αναλυτικοί και δημιουργικοί

Η Search Engine Optimization είναι ένα μοναδικό πεδίο που αναμειγνύει το δημιουργικό περιεχόμενο με τις ανάγκες του αλγορίθμου της μηχανής αναζήτησης. Ένας SEO επαγγελματίας, χρησιμοποιεί περιεχόμενο με 2 διαφορετικές οπτικές του marketing. Προσπαθούν να απευθύνονται τόσο στους ανθρώπους, όσο και στις μηχανές αναζήτησης.

Κανείς δε θέλει να διαβάσει ένα περιεχόμενο ή να αγοράσει ένα προϊόν που περιβάλλεται από πολλές λέξεις-κλειδιά, σχεδιασμένες για να «βομβαρδίσουν» τον αλγόριθμο της Google.

Από τη στιγμή που οι αλγόριθμοι σαρώνουν και οργανώνουν τη σελίδα σας σύμφωνα με τον κώδικα, τη δομή συνδέσμου, τους τίτλους και το ύφος του λόγου που χρησιμοποιείτε, αυτό βοηθάει στο να κατανοείτε τις τεχνικές πλευρές του SEM πριν ξεκινήσετε να γράφετε και να σχεδιάζετε.

Ο καθένας μπορεί να γίνει SEO Professional

Δεν είναι δύσκολο να γίνει κάποιος επαγγελματίας SEO, με λίγη εξάσκηση. Ανεξάρτητα του αν έχει κάποιο πτυχίο στο Digital marketing ή την πληροφορική, μπορεί να μάθει πως να χρησιμοποιεί τους αλγορίθμους των μηχανών αναζήτησης αποτελεσματικά. Είτε αλλάζετε καριέρες στην αρχή της επαγγελματικής σας ζωής, είτε θέλετε να εξελίξετε τις τεχνικές σας στο Digital marketing, η ευφράδεια στη SEO είναι ζωτικής σημασίας και εύκολη να μαθευτεί.

Συμπεράσματα

Στον τεράστιο κόσμο του Digital marketing, η SEO πρακτική σας είναι ζωτικής σημασίας και το να ακολουθείτε αυτόν τον οδηγό θα φτάσει τις σελίδες σας στην κορυφή. Το να λύσετε τα «μυστήρια» της Google δεν είναι τόσο δύσκολο, και διαβάζοντας αυτό το άρθρο, έχετε κερδίσει ήδη κάποια γνώση, ενώ, ταυτόχρονα, κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο να γίνετε ένας SEO Professional.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…