Digital marketing: το νέο marketing

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίας τεχνολογικής προόδου. Τα ψηφιακά εργαλεία ρυθμίζουν τις εξελίξεις στην οικονομία. Το ψηφιακό marketing αποτελεί το διαβατήριο για την επιτυχία για όλες τις επιχειρήσεις. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο κάθε επαγγελματίας να γνωρίζει σε βάθος τις τεχνικές και τις δυνατότητες του νέου αυτού τύπου marketing.

Η ψηφιακή οικονομία

Η ελεύθερη οικονομία και η ιδιωτική πρωτοβουλία βασίζονται πλέον στους υπολογιστές, στο διαδίκτυο και τις έξυπνες συσκευές. Οι συναλλαγές, ειδικά μετά την έναρξη της πανδημίας, γίνονται ηλεκτρονικά σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σε παγκόσμια κλίμακα. Εργαζόμαστε, εκπαιδευόμαστε και ψυχαγωγούμαστε μέσω του διαδικτύου. Πρόκειται για έναν νέο modus vivendi…

Τα νέα εργαλεία

Τα κοινωνικά δίκτυα, οι μηχανές αναζήτησης, οι πλατφόρμες και οι ιστοσελίδες διαμορφώνουν ένα οικονομικό δίκτυο που καλούνται να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις. Μια εταιρεία δεν είναι μόνο η ακίνητη και κινητή της υποδομή ή το ανθρώπινο δυναμικό της. Είναι κυρίως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει. Είναι η έρευνα που κάνει για τον ανταγωνισμό και για την προσέλκυση πελατών μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Εάν εμείς οι απλοί χρήστες γνωρίζουμε εκατοντάδες ιστοσελίδες και εφαρμογές, ιδανικά τα διάφορα τμήματα μιας επιχείρησης θα πρέπει να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν πολλές παραπάνω!

Digital marketing: το νέο marketing

Η εμπορική δικτύωση

Οι εμπορικές συνεργασίες και συμμαχίες αποτελούν πρόκληση. Η άμεση διαδικτυακή επικοινωνία είναι το καλύτερο βήμα για την προώθηση συνεργασιών. Άλλωστε, το Facebook και το Instagram είναι οικονομικά εργαλεία διεθνούς βεληνεκούς. Ανάλογα, η προσέγγιση πελατών είναι εφικτή 24 ώρες τη μέρα 365 μέρες το χρόνο, αλλά προϋποθέτει προσαρμοστικότητα, συνεχή ενημέρωση, αλληλεπίδραση και δημόσιες σχέσεις μέσα από την οθόνη. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DigitalMarketing – Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς;


Η έρευνα αγοράς

Το να γνωρίζουμε με λεπτομέρεια την εσωτερική και εξωτερική αγορά είναι ο χρυσός κανόνας για να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη επιτυχία. Είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, πρέπει να συλλέγουμε δεδομένα και να τα επεξεργαζόμαστε μέσω data analysts. Το marketing είναι τέχνη αλλά και επιστήμη. Τροφοδοτείται από παραδείγματα, πραγματικές περιπτώσεις και επιστημονικές αναλύσεις. Διαχέεται μέσα από κινήσεις προβολής και επικοινωνίας.

Η διαφήμιση

Ο ρόλος της διαφήμισης είναι κομβικός στο διαδίκτυο. Η τηλεόραση έχει χάσει τα ηνία. Μια σύγχρονη επιχείρηση καλείται να επενδύσει σε διαφημιστικές καταχωρήσεις σε μηχανές αναζήτησης και κοινωνικά δίκτυα. Ορολογίες όπως Google ads, SEO, email marketing, newsletters, webinars και προωθημένες αναρτήσεις είναι η νέα αλφάβητος της διαφήμισης. Το γραφικό περιβάλλον οφείλει να είναι άριστο, ώστε να ενθαρρύνεται ο χρήστης να επισκεφτεί ξανά τη σελίδα μας.

Η ανάπτυξη

Με λίγα λόγια οι νέες τεχνολογίες και εφαρμογές του διαδικτύου έφεραν μια νέα ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, ενώ συνεχώς επινοούνται νέα προγράμματα. Τα marketing plans καλούνται να προσαρμόζονται στα ψηφιακά δεδομένα και να ακολουθούν μια μελετημένη στρατηγική για την αύξηση των πωλήσεων με αξιοποίηση στατιστικών δεικτών. 

Αν θέλετε να γίνετε επιτυχημένο στέλεχος, διαβάστε για όλες τις νέες εξελίξεις, παρακολουθήστε σεμινάρια για όλα τα ανωτέρω θέματα. Ξεκινήστε να προβληματίζεστε για το τι θα κάνατε προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Όποιο πόστο και εάν κατέχετε, είναι βασικό να έχετε γνώση και εμπειρία γύρω από το digital marketing, το νέο marketing!

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος,

Influence:

Είμαι πολιτικός μηχανικός με σημαντική εμπειρία. Έχω πάθος με την ελεύθερη διάδοση και μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών…