Ζωγραφική πάνω σε πέτρα με 5 απλά βήματα

Συντάκτης: Βασίλης Δεληγιάννης

Εάν αγαπάτε ιδιαιτέρως τη ζωγραφική και έχετε ταλέντο σε αυτή, ο καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσετε είναι να δοκιμάσετε τη ζωγραφική πάνω σε πέτρα!

Η ζωγραφική σε πέτρα είναι ένας αρκετά πρωτότυπος κλάδος ζωγραφικής που χρησιμοποιεί ως καμβά όχι έναν πίνακα αλλά μία πέτρα.

Τι θα χρειαστείτε

Ανάλογα με το θέμα, θα χρειαστείτε μία στρογγυλεμένη πέτρα κατάλληλου μεγέθους και σχήματος. Τέτοιες πέτρες βρίσκονται σε παραθαλάσσιες και παραποτάμιες ακτές ή κάποιο φυτώριο ή άλλο σχετικό κατάστημα. Τα χρώματα είναι σημαντικά: Καλά είναι τα υδατοδιαλυτά και τα ακρυλικά, τα οποία μπορείτε πρώτα να ελέγξετε σε κάποιο κομμάτι χαρτί για την υφή και τη φωτεινότητά τους. Θα χρειαστείτε, επίσης, ανεξίτηλους μαρκαδόρους για τις λεπτομέρειες και στεγανωτικό βερνίκι, προαιρετικά, για να στεγανώσετε την παράσταση και να την κάνετε να λάμψει.

Πώς γίνεται η ζωγραφική σε πέτρα

Πριν αναφερθούμε στα βήματα, θα πρότεινα να κάνετε πρώτα σε ένα κομμάτι χαρτί ένα προσχέδιο αυτού που θέλετε να σχεδιάσετε. Ακόμη, αν η πέτρα είναι κάπως τραχιά, τρίψτε την με γυαλόχαρτο. Επειδή η επιφάνεια είναι πολύ περιορισμένη, ενδεικνυόμενα είναι μικρά σχέδια, όπως η κουκουβάγια, το ψάρι ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ακολουθήστε αυτά τα 5 απλά βήματα

  1. Πλύντε και στεγνώστε καλά την πέτρα.
  2. Κάντε με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα περιγράμματα των σχεδίων, από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα.
  3. Γεμίστε τα σχέδιά σας με το χρώμα.
  4. Προς εξοικονόμηση χρόνου, να έχετε δίπλα σας το πιστολάκι μαλλιών για την επίσπευση του στεγνώματος.
  5. Με το βερνίκι κάντε μία με δύο αλείψεις για τη διάρκεια της ζωγραφιάς.

Συμβουλή

Αν το κάνετε με μικρά παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε τέμπερες και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Συντάκτης: Βασίλης Δεληγιάννης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.