Ζωγραφική σε τζάμι με φόντο τα Χριστούγεννα

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Τα Χριστούγεννα απαιτούν στολισμό, φωτισμό και γιορτινή ατμόσφαιρα. Στολίστε το σπίτι, από γωνιά σε γωνιά, μαζί με το παιδί, υπό των ήχο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Θα μεταβείτε, σίγουρα, σε γιορτινό και εύθυμο κλίμα!

Συνηθίζουμε να στολίζουμε στο σαλόνι με το δέντρο να πρωτοστατεί, στα υπόλοιπα δωμάτια με μικρά διακοσμητικά και, ενίοτε, στο μπαλκόνι με πολύχρωμα φωτάκια.
Γιατί όχι, φέτος, και στα τζάμια;

Τι πιο ωραίο, από το να καθόμαστε στο σαλόνι, με θέα ένα χειμωνιάτικο τοπίο στη μπαλκονόπορτα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς επηρεάζουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τη διάθεσή μας


Πώς θα γίνει αυτό εύκολα και γρήγορα; 

Με κάτι που δε θα φανταζόσασταν ότι θα έχει κι αυτή τη χρήση και οι περισσότεροι θα το έχετε στο σπίτι σας, ειδικά, αν έχετε παιδιά. Φυσικά, τις γνωστές σε όλους μας τέμπερες!

Μπορείτε να προμηθευτείτε από γνωστά καταστήματα μπουκάλια τέμπερας σε χρώματα της αρεσκείας σας. Δε χρειάζεται νερό, παρά μόνο πινέλα σε διάφορα μεγέθη και είστε έτοιμοι.

Αν δε το έχετε πολύ με το σχέδιο, εκτυπώστε τα σχέδια που επιθυμείτε και κόψτε τα.
Τοποθετήστε τα, σταθερά, στο τζάμι και ζωγραφίστε περιμετρικά. Εν συνεχεία,   απομακρύνετε το σχέδιο και γεμίστε το εσωτερικό με χρώμα.

Προτάσεις ζωγραφικής σε τζάμια

  1. Χιονάνθρωπος
  2. Χριστουγεννιάτικο δέντρο
  3. Αστεράκια
  4. Χιουμοριστική εικόνα με χιονανθρωπάκια 
  5. Χιονονιφάδες. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά με την κατάλληλη τεχνική μετατρέπεται σε παιχνιδάκι. 

Ξεκινήστε με ένα Χ αλλά πιο πλατύ και ανοιχτό. Έπειτα, τραβήξτε στη μέση του Χ μια κάθετη γραμμή. Ανάμεσα στις διχάλες τραβήξτε μικρές γραμμές. Τέλος, λίγο πριν το τέλος κάθε γραμμής, ζωγραφίστε 2 μικρές γραμμούλες προς τα έξω.

  1. Σπιτάκια και δεντράκια σε άσπρο τόνο για ένα μίνιμαλ χωριό στο δάσος.
  2. Με άσπρη τέμπερα ζωγραφίστε χαμηλά χιόνι.
  3. Ζαχαροκάλαμο. Εύκολο και χαριτωμένο.

9. Καμινάδα με τον Άγιο Βασίλη. Ζωγραφίστε ένα ορθογώνιο για καμινάδα. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μόνο τα πόδια του Αι Βασίλη ανάποδα προς την καμινάδα. Το concept κι εδώ περιέχει χιούμορ, καθώς ο Αι Βασίλης έπεσε στην καμινάδα.

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Influence:

Στόχος μου ως παιδαγωγός είναι να προσφέρω στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για να διαμορφώσουν, με παιδεία, την προσωπικότητά τους…