Ζουμερά χείλη και λείο πρόσωπο σε 1 μόλις λεπτό

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ζουμερά χείλη και λείο πρόσωπο σε 1 μόλις λεπτόΓυναίκες σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν εκατομμύρια σε δαπανηρές θεραπείες ελπίζοντας ότι θα γυρίσουν τους δείκτες του ρολογιού πίσω στα χρόνια της νεότητας. Το κυνήγι για μπότοξ, προϊόντα σύσφιξης και αντιγηραντικές κρέμες κάθε μορφής ποτέ δεν θα εξασθενίσει. Ωστόσο, καθώς πολλές θεραπείες είναι ακριβές αλλά και επώδυνες, οδήγησαν κάποια άτομα να καταλήξουν σε ορισμένες φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Σήμερα επιλέξαμε δύο και σας τις παρουσιάζουμε.

Σκόνη κανέλας και αιθέριο έλαιο μέντας για ζουμερά χείλη

Το restylane συνήθως χρησιμοποιείται για να αυξήσει τον όγκο των χειλιών. Αυτό το ενέσιμο τζελ είναι κατασκευασμένο από υαλουρονικό οξύ, και χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές και να αποκαταστήσει το περίγραμμα των χειλιών και το πηγούνι. Κοστολογείται παρόμοια με ένα μπότοξ, χρησιμοποιείται μεγαλύτερη βελόνα, ενώ οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν οίδημα, κνησμό, αποχρωματισμό και ευαισθησία στο σημείο της ένεσης.

Ζουμερά χείλη και λείο πρόσωπο σε 1 μόλις λεπτόΑντί αυτής της μεθόδου, για φυσικά ζουμερά χείλη ρίξτε μια μικρή ποσότητα ελαίου μέντας ή σκόνης κανέλας σε ένα μικρό μπολ, βυθίστε ένα βαμβάκι στο νερό, ταμπονάρετε τα χείλη και εφαρμόστε το αιθέριο έλαιο μέντας ή κανέλας σε καθαρά λεία χείλη. Αυτό θα προκαλέσει ένα ήπιο μυρμήγκιασμα. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το υπόλοιπο της σκόνης. Τα χείλη σας θα φουσκώσουν ελαφρά με διάρκεια τουλάχιστον λίγων ωρών. Εναλλακτικά, μια σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Σίγουρα, είναι προσωρινό, αλλά είναι σχεδόν δωρεάν!

Χημικά πίλινγκ VS ανανά ή χυμό λεμονιού

Ένα χημικό πίλινγκ περιλαμβάνει την εφαρμογή άλφα υδροξύ οξέων (AHA). Κατά τη διαδικασία αυτή πραγματοποιούνται ορισμένα τσιμπήματα, ενώ μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα και ενδεχομένως ουλές και αποχρωματισμό.

Για ένα λείο δέρμα, ο ανανάς περιέχει θρεπτικά ένζυμα και το λεμόνι περιέχει φυσικό κιτρικό οξύ. Βρέξτε λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε το να δράσει για πέντε έως δέκα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και αποκτήστε ένα ενυδατωμένο και λαμπερό πρόσωπο. Επαναλάβετε καθημερινά για μια εβδομάδα, και στη συνέχεια μία φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…