Zoottle: Ελληνική “πατέντα” για Wi-Fi χωρίς κωδικό

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Zoottle: Ελληνική «πατέντα» για Wi-Fi χωρίς κωδικόΤο Ελληνικό startup “Zoottle” έρχεται για να φέρει τα πάνω – κάτω στη σύνδεση με τα δημόσια Wi-Fi… αφήνοντας τον χρήστη να κάνει login μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook! Αντί να ρωτάτε τον υπάλληλο μιας καφετέριας για το password του δικτύου ή να πειραματίζεστε με τον αριθμό του σταθερού, πείτε «ναι» στο “Zoottle Wi-Fi hotspots” και πάρτε τη σύνδεση στα χέρια σας. Μια πρωτοβουλία που «γεννήθηκε» στην Ελλάδα, χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ και έχει εξαπλωθεί, όχι μόνο σε 50 εγχώριες εταιρείες… αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή!

Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρήστης έχει την ευκαιρία να συνδεθεί δίχως βοήθεια στο ίντερνετ ενός χώρου, που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του “Zoottle”, είτε κάνοντας login στο Facebook του και Like ή Follow (Twitter) στη σελίδα του μαγαζιού. Εναλλακτικά, απλά συνδέεται στο email του ή στο λογαριασμό ενός άλλου κοινωνικού δικτύου. Έτσι, από τη μια μεριά, ο πελάτης έχει γρήγορη πρόσβαση στο WiFi, χωρίς να ψάχνει τον σερβιτόρο και το username και από την άλλη, ο πάροχος κερδίζει fans και άμεση επαφή με τους πελάτες στη διαδικτυακή του κοινότητα. Παράλληλα, η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών, μαθαίνοντας καλύτερα τους συχνούς πελάτες που έχουν κάνει το μέρος… στέκι, επιβραβεύοντάς τους π.χ. με ένα δωρεάν ποτό!

Πρόκειται για μια ιδέα του Νεκτάριου Συλλιγαρδάκη, team leader στην eresus και του Νίκου Χασιώτη, μηχανικού συστημάτων UNIX στην Cosmote που φαίνεται ότι αποδίδει «καρπούς». Βέβαια, σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση και την αναζήτηση κεφαλαίων έπαιξε ο Χρήστος Περάκης, Openfund mentor, Angel investor και Apple Country Business Manager στην Ελλάδα και την Κύπρο και ο Νάσος Αναλογίδης, Γενικός Διευθυντής της Nokia στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Zoottle Wi-Fi hotspots” και οι τιμές για τους επιχειρηματίες

Το “Zoottle” παρέχει συνδρομητικά πακέτα στους επιχειρηματίες, πακέτα που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις ανάλογα με τον αριθμό των πελατών ή τα επιθυμητά Likes μιας σελίδας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 39€ το μήνα, με τους υπεύθυνους να μπορούν να διακόψουν τη σύνδεση ανά πάσα στιγμή. Το router προσφέρεται δωρεάν από τη “Zoottle” και αφήνει τον επιχειρηματία να παρακολουθήσει μέσα από site τα στατιστικά στοιχεία των πελατών που συνδέθηκαν με το WiFi. Αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο από ένα «εργαλείο» μάρκετινγκ που θα δημιουργεί μια πιο στενή σχέση ανάμεσα στον επισκέπτη και το κατάστημα, το ξενοδοχείο ή το εμπορικό κέντρο.

Η ασφάλεια του χρήστη και το login από κινητό

Ο χρήστης δεν χρειάζεται να κατεβάσει κάποιο app στη συσκευή του, καθώς εάν πατήσει «κλικ» στο Wi-Fi του μαγαζιού… θα εμφανιστεί άμεσα η οθόνη σύνδεσης. Ωστόσο, εάν δεν έχει κάνει login στο Facebook ή σε κάποιο άλλο social media, αλλά μέσα από το email, το “Zoottle” του προσφέρει 5 λεπτά δωρεάν ίντερνετ, ώστε να μπει στο gmail του… χωρίς να χρεωθεί MB από τα δεδομένα του. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η εταιρεία διαβεβαιώνει τους διστακτικούς σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, ανακοινώνοντας ότι δεν μοιράζεται τις πληροφορίες των προφίλ, όπως είναι το όνομα του χρήστη, τα likes, την κατοικία του κ.α.. Βέβαια, όποιος δεν θέλει να προχωρήσει σε μια τέτοια «διαδικασία», αρκεί απλά να ζητήσει το password από τον υπεύθυνο του χώρου και να συνδεθεί πιο παραδοσιακά…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.