Ζωή χωρίς λόγο ύπαρξης είναι ζωή χωρίς αποτέλεσμα

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο έχει να κάνει αποκλειστικά με το τι αποτελεί το φίλτρο αντίληψης στο μυαλό μας. Αυτό αποτελείται από όλα τα ερεθίσματα που έχουμε δεχθεί από το ξεκίνημα της ζωής μας μέχρι και σήμερα. Αυτό είναι και το θετικό νέο. 

Το φίλτρο αντίληψης είναι δυναμικό, δεν είναι στατικό. Άρα αλλάζει μέρα με τη μέρα που δεχόμαστε νέα ερεθίσματα, έχουμε νέα βιώματα και αλλάζει κατ’ επέκταση και η αυτοαντίληψή μας. 

Οπότε αν υιοθετήσουμε τη συνήθεια κάθε μέρα να δεχόμαστε νέα θετικά, ενδυναμωτικά ερεθίσματα, τότε χτίζουμε το φίλτρο αντίληψής μας, ώστε να βλέπουμε τον κόσμο με ελπίδα, πίστη και αισιοδοξία. Μια τέτοια συνήθεια εφαρμόζω και εγώ στον εαυτό μου, εδώ και χρόνια και σας την προτείνω. 

Κρατάω Ημερολόγιο Χαράς, όπου καταγράφω κάθε μέρα τα θετικά γεγονότα της ημέρας που μου έδωσα χαρά ή δύναμη. 

Για το σκοπό αυτό διαλέγω πάντα ένα όμορφο ημερολόγιο, με χαρούμενο σχεδιασμό και ενδυναμωτικά αποφθέγματα. Το ημερολόγιο του Paulo Coello που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, εδώ και χρόνια, είναι ιδανικό για τον σκοπό μου.

Από τη φετινή έκδοση του 2022 διάλεξα 7 από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα και τα μοιράζομαι μαζί σας. Ποιό είναι αυτό που σας εμπνέει εσάς περισσότερο;

  1. Ζωή χωρίς λόγο ύπαρξης είναι ζωή χωρίς αποτέλεσμα. – Άλεφ 
  2. Η ήττα τελειώνει όταν ριχνόμαστε σε καινούργια μάχη. Η αποτυχία δεν έχει τέλος, είναι επιλογή ζωής. – Το χειρόγραφο της Άκρα 
  3. Σεβαστείτε τον χρόνο ανάμεσα στην σπορά και τη συγκομιδή. – Το χειρόγραφο της Άκρα 
  4. Μόνο οι δειλοί κρύβονται πίσω από τη σιωπή. – Ο διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ 
  5. Είναι άσχημο να προσπαθείς να μοιάζεις με τους άλλους, επειδή έτσι παραβιάζεις τη φύση. – Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει
  6. Ο μόνος τρόπος να πάρεις τη σωστή απόφαση είναι να αναγνωρίσεις την κακή απόφαση. 
  7. Ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης που ξαναστέλνει σε κάθε άνθρωπο την αντανάκλαση του προσώπου του. – Το εγχειρίδιο του πολεμιστή 

Bio Εύη Ξυραφά

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6974781051

Websitehttp://www.believeinyou.gr/

Email: info@believeinyou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Skype: evi_xyrafa

Βιβλίο: “Θέλω Πιστεύω Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”

Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συναντήσεις coaching από κοντά, τηλεφωνικά ή μέσω internet, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σε κάθε βήμα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…