“Ζωή από την Αρχή”

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

“Ζωή από την Αρχή”Με πυρήνα τις σχέσεις των γονιών με τα έφηβα παιδιά τους, η Μαρία Τζιρίτα από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μας χαρίζει το νέο της μυθιστόρημα “Ζωή από την Αρχή”.

Ένα μυθιστόρημα που με την πρώτη ματιά νομίζεις ότι είναι καθαρά αστυνομικό, αλλά δεν είναι. Είναι λίγο αστυνομικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι καθαρά κοινωνικό. Πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και πιο συγκεκριμένα τις σχέσεις των γονιών με τα έφηβα παιδιά τους.

Η εξαφάνιση του Αχιλλέα, σκεπάζει σαν μαύρο πέπλο την φαινομενική οικογενειακή ηρεμία στο σπίτι του. Οι σχέσεις των γονιών του αλλάζουν, λάθη του παρελθόντος κάνουν εμφανή την παρουσία τους. Σκέψεις, λάθη, ενοχές αγκαλιάζουν τον κάθε ήρωα και τον κάνουν να επαναπροσδιορίσει την ζωή του.

Οι συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τα γεγονότα και να αποδικοποιήσουμε τους ήρωες και τις σχέσεις μεταξύ τους.

Ζει ο Αχιλλέας, και τι ήταν αυτό που του αποκαλύφθηκε το βράδυ της εξαφάνισης του; Τον αγαπούσε ο πατέρας του για ότι και αν ήταν, ό,τι επιλογές και αν έκανε ή αγαπούσε το παιδί που είχε φτιάξει στο δικό του μυαλό και θα ήθελε να είναι;

Ένα βιβλίο γεμάτο σχέσεις και συναισθήματα, με εύκολη γλώσσα και απλούς διαλόγους.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Αχιλλέας Πανόπουλος, μαθητής της τρίτης λυκείου, μια μέρα εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς καμία προειδοποίηση. Η μητέρα του, η Νατάσα, με τη βοήθεια του διοικητή Δημήτρη Δρίβα, κινεί γη και ουρανό για να βρει τα ίχνη του γιου της. Στην πορεία της έρευνας τραγικά μυστικά, πάθη και λάθη βγαίνουν στο φως και περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Λίγο καιρό αργότερα, η Νατάσα, από μια τραγική στροφή της μοίρας, θα βρεθεί κατηγορούμενη για την πιθανή δολοφονία του ίδιου της του παιδιού. Ο διοικητής, που έχει αρχίσει να τρέφει ερωτικά αισθήματα γι’ αυτήν, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την απαλλάξει από τις κατηγορίες που τη βαρύνουν.
Πού βρίσκεται ο Αχιλλέας; Ποιο τραγικό μυστικό τού αποκαλύφθηκε τη μέρα που εξαφανίστηκε και ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος γι’ αυτό; Θα καταφέρει η Νατάσα να βρει το παιδί της και να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που τους οδήγησαν ως εδώ; Ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά και δε θα έχει την ευκαιρία για μια ζωή από την αρχή;

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…