Ζωγραφική: Πώς να την εξασκήσετε μόνοι σας στο σπίτι

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη

Η ζωγραφική είναι ένα πολύ ευχάριστο χόμπι για όλες τις ηλικίες. Επειδή, ωστόσο, δεν διαθέτουν όλοι την οικονομική δυνατότητα για μαθήματα σε κάποιο καλλιτεχνικό εργαστήριο, υπάρχει δυνατότητα να εξασκηθεί κανείς μόνος του στο σπίτι.

Τα οφέλη των τεχνών, και δη της ζωγραφικής, είναι αναρίθμητα και πολυποίκιλα. Η ζωγραφική αποτελεί ένα πολύ καλό πεδίο δημιουργικότητας, μέσα από το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφραστεί. Είναι σπουδαία, διότι συνδυάζει λογική και συναίσθημα, αφήνοντας ταυτόχρονα ένα μοναδικό αποτύπωμα: το ίχνος μιας εμπειρίας, το οποίο είναι χειροπιαστό, συγκεκριμένο, μπορεί να συζητηθεί και να οδηγήσει σε συμπεράσματα και αποφάσεις. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που πήρε μορφή μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα του κάθε ανθρώπου.

Πώς μπορεί κανείς να ασχοληθεί με τη ζωγραφική στο σπίτι; Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1. Αγοράστε τον απαραίτητο καλλιτεχνικό εξοπλισμό

Μπλοκ ζωγραφικής, χρώματα της αρεσκείας σας, πινέλα, παλέτες και καμβάδες είναι απαραίτητα για να ξεκινήσετε την πορεία προς τη δημιουργία. Δεν είναι απαραίτητο να είναι, για αρχή, επαγγελματικά και ακριβά. Μπορείτε να ξεκινήσετε με πιο οικονομικές επιλογές και να συνεχίσετε με καλύτερης ποιότητας πρώτες ύλες ζωγραφικής.

2. Αναζητήστε κάποιο πρόγραμμα διδασκαλίας της ζωγραφικής στο Διαδίκτυο ή αγοράστε κάποιο βιβλίο σταδιακής εκμάθησης

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξει κανείς τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να μάθει ζωγραφική στο σπίτι. Από την αγορά ενός οδηγού εκμάθησης, που μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο βιβλιοπωλείο, μέχρι και κάποια σειρά εκμάθησης στο Ίντερνετ ή στο Youtube, το σημαντικό είναι να βρείτε το μέσο που θα ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σας και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στη ζωγραφική.

3. Ξεκινήστε από απλά προς πιο περίπλοκα σχέδια

Η ζωγραφική, όπως και πολλά άλλα χόμπι, χρειάζεται υπομονή και επιμονή, προκειμένου να δείτε βελτίωση. Μην απογοητευθείτε αν δείτε ότι στην αρχή κάνετε αργή πρόοδο. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας. Ξεκινήστε με απλά σχέδια, χρωματισμούς και τεχνικές, και σύντομα θα διαπιστώσετε την εξέλιξη.

4. Εξασκηθείτε με αγάπη προς τη ζωγραφική

Ορίστε εσείς οι ίδιοι την ημέρα και την ώρα μέσα στην εβδομάδα, κατά την οποία θα ασχολείστε με το χόμπι που αγαπάτε. Σημαντικό είναι στη ζωγραφική να υπάρχει συνέπεια στην ενασχόληση, ούτως ώστε να εξελίσσεστε. Η εξάσκηση είναι το Α και το Ω στη ζωγραφική και στο τέλος θα χαρείτε και εσείς με το αποτέλεσμα. Πάνω από όλα, χρειάζεται να αγαπάτε τη ζωγραφική και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

Η ζωγραφική είναι μία πολύ δημιουργική αγχολυτική ενασχόληση. Αξίζει να προσπαθήσετε να την εντάξετε στη ζωή σας και να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να δημιουργήσει αποτυπώματα της ψυχής σας και να ανακαλύψει πιθανόν ένα ταλέντο που δεν γνωρίζατε ότι είχατε.

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.