Ζώδια & έρωτας: ένας ολοκληρωμένος οδηγός επιβίωσης

Συντάκτης: Flowmagazine

Τί να περιμένεις από το ζώδιο που έχεις ερωτευτεί; Υπάρχει τρόπος να μάθεις τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που σου κατακλύζει το μυαλό.

Συμβαίνει σχεδόν πάντα. Λες σε κάποιο φίλο για τον καινούργιο σου έρωτα και μετά την αρχική ερώτηση «Και τι ζώδιο είναι;», σου ξεκινά μια διάλεξη περί των χαρακτηριστικών του εν λόγω ζωδίου. Διανθισμένη, μάλιστα, και με προσωπικές απόψεις και προτιμήσεις.

Αλλά επειδή ο έρωτας είναι θέμα αυστηρά προσωπικό, πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και τί να περιμένεις από αυτό που έχεις ερωτευτεί.

ΚΡΙΟΣ
Αν τον είχες γνωρίσει αρκετά πριν ξεκινήσει το φλερτ μεταξύ σας, θα σου έκανε εντύπωση το πόσο ασύστολα φλερτάρει και επιδεικνύεται. Παρόλα αυτά, όλα παύουν όταν δεσμευτεί. Επειδή, όμως, τίποτα δεν δίνεται ανιδιοτελώς, περιμένει κι από σένα όχι απλώς την ίδια, αλλά πολλαπλάσια αφοσίωση. Εκείνος θα είναι το επίκεντρο του οπτικού σου πεδίου, ενώ το μυαλό σου θα είναι διαρκώς απασχολημένο με το να επινοεί ακαριαία τρόπους, ώστε να του κρατάς το ενδιαφέρον.

ΤΑΥΡΟΣ
Ένεκεν αυτού του ζωδίου, η γνωστή έκφραση «έδεσες τον γάιδαρό σου» θα έπρεπε σε ό,τι αφορά τις σχέσεις να μετατραπεί σε «έδεσες τον ταύρο σου». Αυτό το πλάσμα, όταν πάρει απόφαση ότι ειδικά με σένα θέλει να είναι, θα στυλώσει τα πόδια και δεν θα το κουνήσει ρούπι από το πλάι σου. Φυσικά, θα απαιτεί να πράξεις το ίδιο, και θα σε διεκδικεί με κτητικότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος παριστάνει πως οι πάντες πέφτουν στα πατώματα για χάρη του και, παραδόξως, πιάνει. Η αυτοπεποίθηση με την οποία πλησιάζει το αντικείμενο του πόθου του, αποτελεί ένα στοιχείο της γοητείας του. Το θέμα είναι ότι ελεύθερος ή δεσμευμένος συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, κάτι που μπορεί να σου προκαλεί κάποια ενόχληση. Ωστόσο, «σκύλος που γαβγίζει, δεν δαγκώνει». Έτσι κι εκείνος, ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του, φαντασιώνεται, αλλά τελικά σε σένα θα ξαναγυρίσει. Τώρα, αν εσύ θέλεις να ελέγχεις και το τι κάνει μέσα στο μυαλό του, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Γιατί ακόμα κι αν ήθελε να σου πει, δεν θα ήξερε πώς να το περιγράψει, παρά την περίφημη ευγλωττία του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ερωτεύτηκες έναν Καρκίνο; Άρχισε να ψάχνεις σπίτι για συγκατοίκηση (μήπως να έχει και κρεβατοκάμαρα για το παιδικό δωμάτιο;). Όσο κι αν υποδύεται τον ελεύθερο, το κάνει για να εντείνει λίγο το σασπένς στο έργο και να μην φύγει στο διάλειμμα ο θεατής, εσύ δηλαδή. Το σενάριο είναι προδιαγεγραμμένο (στο φινάλε, μάλλον οι δυο σας κατεβαίνετε τα σκαλιά της εκκλησίας). Οποιαδήποτε αλλαγή επ’ αυτού αναγράφεται στην ποινική ρήτρα του συμβολαίου, με αποζημίωση για τα χρόνια που θα έχει σπαταλήσει μαζί σου. Τον
απάτησες; Θα είσαι αναγκασμένος να του ζητάς συγνώμη για το υπόλοιπο της ζωής σου, είτε είσαστε μαζί είτε όχι.

ΛΕΩΝ
Όπως ο Ήλιος δεν μπορεί να καθηλωθεί σε ένα μέρος στον ουρανό, έτσι και το ζώδιό του οφείλει να είναι κινητικό για να λάμπει εδώ κι εκεί και παραπέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο Λέων μέσα στη σχέση, όσο ερωτευμένος κι αν είναι (που θα το καταλάβεις από την αποκλειστικότητα που θα απαιτεί εκ μέρους σου), πρέπει να παραμένει στο επίκεντρο. Αν αυτό το συνειδητοποιήσεις έγκαιρα και λειτουργείς σαν ενθουσιώδης κλακαδόρος όταν ανεβαίνει στη σκηνή, θα τα πάτε μια χαρά. Αλλά επίσης, θα πρέπει να ξέρεις πως η ματαιοδοξία δύσκολα χορταίνει και θα χρειαστεί να βρίσκεις πολλά κοσμητικά επίθετα, για να μην αναζητήσει αλλού φιλοφρονήσεις ο φιλάρεσκος Λέων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Παρόλο που θεωρείται προσγειωμένο ζώδιο, ο Παρθένος έχει την τάση να ερωτεύεται πρώτον, εκείνο που νομίζει ότι είδε πάνω σου και δεύτερον, τον εαυτό του, που έχει παρτίδες με αυτό το τέλειο ον (εσένα δηλαδή). Και στην πορεία, καθώς θα αρχίσει να σε αποδομεί, θα αποδυθεί στην προσπάθεια να σε μυθοποιεί

ΖΥΓΟΣ
Ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα της
Αστρολογίας είναι αν ο τίτλος του «ζωδίου των σχέσεων» αποδόθηκε στον Ζυγό με κλήρωση. Ή και με μέσον. Διότι μπορεί να ζει για τον έρωτα, αλλά το ίδιο κάνει και πολύς άλλος κόσμος. Κι επίσης, το πρόβλημα είναι το πώς ακριβώς ζει για τον έρωτα, έτσι που είναι διαρκώς μέσα στην αμφιβολία. Σαν να μαδά διαρκώς μια μαργαρίτα με το ερώτημα «Αγαπώ; Δεν αγαπώ;». Ή, για να το κάνει πιο ιντριγκαδόρικο, βάζει κι άλλα πρόσωπα στο παιχνίδι και δεν ξέρει ποιο από τα δύο (τρία, τέσσερα…) να διαλέξει. Είναι κιόλας ότι δεν αντέχει καθόλου μόνος και αγχώνεται για να κάνει την καλύτερη επιλογή. Τώρα, αν είσαι εσύ αυτή η επιλογή, θα δείξει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός αγαπά με πάθος και αφοσίωση, αλλά ξέρεις πώς γίνεται καμιά φορά, όπου ακόμα και το πιο καλομαγειρεμένο φαγητό μπορεί να σου πέσει βαρύ, αν το παρακάνεις. Έτσι και ο έρωτας αυτού του ζωδίου είναι τεράστιος, αλλά αν για κάποιο λόγο κάτι τον ενοχλήσει, ορμά σαν αφηνιασμένος ελέφαντας και ισοπεδώνει τα πάντα. Μέσα σου, μέσα του, έξω σας, γενικά. Ο Σκορπιός ενώ δίνει αρκετά στη σχέση, νομίζει ότι δίνει πάρα πολλά και ζητά από σένα ανταπόδοση, στη βάση του «πάρα πολλά». Κι αν δεν θελήσει εκείνος να το σταματήσετε (χλομό, γιατί έχει το πείσμα και την επιμονή στο αίμα του), δεν φεύγει εκατοστό από κοντά σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τον Τοξότη δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για τίποτα, γιατί έτσι έχει φτιαχτεί. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, κι είναι πάλι μεθαύριο. Μοιάζει σαν να ρωτάς πού πάει η φλόγα όταν σβήνει. Η απάντηση είναι, όπου θέλει πάει. Το γεγονός, λοιπόν, ότι σε ερωτεύτηκε, δεν συνεπάγεται όλα αυτά τα τρομακτικά (κατ’ εκείνον) περί κοινού σας μέλλοντος, που πλάθει το πονηρό μυαλό σου. Λέξεις όπως «αποκλειστικότητα» και «δέσμευση», του ακούγονται σαν εκκωφαντικοί κεραυνοί. Ξυπνά μέσα του το άγριο ζώο, που ενστικτωδώς ορμά να κρυφτεί μέχρι να περάσει η θύελλα. Γι’ αυτό πρόσεξε πώς μιλάς μπροστά του. Α, κι εκείνη τη λεξούλα με τα πέντε γράμματα που αρχίζει από «γ» και τελειώνει σε «άμος» μην την αναφέρεις ποτέ, αν θες να τον ξαναδείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως είναι το πιο σοβαρό άτομο του ζωδιακού και δεν χάνει τα μυαλά του με τους έρωτες, όπως οι υπόλοιποι. Για την ακρίβεια, ερωτεύεται σαν να κάνει… συνοικέσιο στον εαυτό του. Αν θα σε διαλέξει, είναι επειδή με τα προσόντα σου καλύπτονται οι λίστες των προδιαγραφών του. Και σε αυτό το πλαίσιο, όπως πήγαιναν καλά οι παλιοί γάμοι που κανόνιζαν οι γονείς και η προξενήτρα, δηλαδή τα κουτάκια των «πρέπει» που έχει στο μυαλό του, έτσι μπορούν να κυλήσουν ήρεμα οι έρωτες του Αιγόκερου. Πολιτισμένα, χωρίς εξάρσεις και εξάψεις. Αν θες ένα ζώδιο για σπίτι, πέτυχες διάνα. Ευσυνείδητος, αξιόπιστος, τυπικός σε όλα του. Μα σε όλα. Και σε αυτό που κατάλαβες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τι γλυκός ο Υδροχόος! Αλλά και τι φευγάτος! Από τότε που του είπανε, μάλιστα, ότι είναι ζώδιο του Αέρα, το παραπήρε στα σοβαρά και συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Φυσάει απρόβλεπτα και ανερυθρίαστα, ανατρέποντας όλες τις εντυπώσεις που σου είχε προκαλέσει. Ότι ήθελε να είναι μαζί σου, δηλαδή. Δεν το κάνει επίτηδες, ούτε κι ο ίδιος δεν μπορεί να το αποφασίσει. Βασικά δεν αντέχει την εξάρτηση κι αν δει ότι γαντζώνεσαι από πάνω του ή εκείνος αρχίζει να εξαρτιέται συναισθηματικά, τον πιάνει μια ακατανίκητη κλειστοφοβία. Αλλά αν τον αντέξεις, εντέλει θα σε μάθει να αγαπάς χωρίς προσκόλληση. Αυτόν ή γενικά, κάποιον-κάπου-κάποτε.

ΙΧΘΕΙΣ
Λένε για τον Ζυγό ότι δεν αντέχει καθόλου μόνος του, αλλά και ο Ιχθύς δεν πάει πίσω. Για την ακρίβεια αναζητά την αδελφή ψυχή του, από τότε που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του. Ψάχνει τον ένα και μοναδικό έρωτα, πράγμα που δεν τον εμποδίζει βέβαια να κάνει όσες δοκιμές χρειαστούν για να τον βρει. Παρόλα αυτά, σπάνια χαλάει εκείνος τη σχέση. Το αντίθετο μάλιστα. Χαίρεται τόσο όταν βρίσκει ένα ταίρι, που γραπώνεται από πάνω του και δεν εγκαταλείπει, ακόμα κι όταν ο άλλος έχει αναρτήσει ταμπελάκι «Διάλυση, κλείνουμε κι ό,τι πάρετε 3 ευρώ».

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…