Ζήσε στο τώρα, χωρίς να ανησυχείς για το αύριο

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε απαισιόδοξα, να ανησυχούμε για το αύριο και να υπεραναλύουμε το καθετί. Έτσι, χάνουμε τη μαγεία της στιγμής και την ευκαιρία να ζήσουμε στο τώρα, όπως μας αξίζει. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε και να αλλάξουμε τρόπο σκέψης; 

Η υπερανάλυση «καταστρέφει» τη στιγμή 

Είναι απόγευμα και συνεχίζεις ακόμα να δυσανασχετείς και να παραπονιέσαι για το πόσο στραβά πήγε σήμερα η μέρα σου; Καταλήγοντας στο να συζητάς μόνο γι’ αυτό, το μόνο που θα καταφέρεις,πέρα από το να κουράσει τους γύρω σου με την γκρίνια σου, είναι να καταστρέψεις ολόκληρη τη μέρα σου! 

Δώσε βάση στο πόσο καλό και επιτυχημένο ήταν το project που παρέδωσες ή στο πόσο όμορφα πέρασες στη βόλτα σου με μια φίλη. Τι σου έμεινε από αυτή τη συνάντηση: Οι ιστορίες που μοιράστηκες; Ο χρόνος σου που δεν άφησες να πάει χαμένος; Οι στιγμές; 

Μην κάνεις το λάθος να χαλάσεις τις όμορφες στιγμές, για ένα ατυχές μεμονωμένο περιστατικό. Είναι λογικό να μην σου άρεσε ή να αιφνιδιάστηκες από αυτή η εξέλιξη, όμως προσπάθησε να το ξεπεράσεις.

Ζήσε στο τώρα, χωρίς να ανησυχείς για το αύριο

Δες το αλλιώς σε πέντε σημεία

  • Μην κολλάς στα αρνητικά, εστίασε στις χαρές που σου δίνει η ζωή κάθε μέρα.
  • Αυτοσαρκάσου με τη στάση σου να αναλύεις περισσότερο απ’ ό,τι αξίζει κάτι που δεν σου άρεσε. 
  • Η ζωή είναι ωραία και σου δίνει κάθε μέρα που περνάει χίλιους λόγους για να χαμογελάς.
  • Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Γι’ αυτό πριν θυμώσεις, μέτρα ως το 10, πάρε μια βαθιά αναπνοή και σκέψου θετικά.
  • Ένα αρνητικό, ας μην σταθεί η αφορμή να χάσεις άλλες όμορφες στιγμές, οι οποίες θα σου δημιουργήσουν αξέχαστες μνήμες και για το μέλλον.

Η αξία της κάθε στιγμής

Πολλές φορές, ψάχνοντας το τέλειο, το άπιαστο δεν ζούμε τη ζωή όπως της αξίζει. Οι στιγμές είναι που κάνουν τη ζωή μας ξεχωριστή. Ακόμα και μια στιγμή, να είναι τόσο σημαντική για κάποιον, που μπορεί να φαντάζει σαν αιωνιότητα, να μοιάζει να είναι όλη του η ζωή. Αυτή είναι η αξία του απλού στη ζωή μας. Είναι άφταστο, μοναδικό.

Ζήσε τη μαγεία της κάθε στιγμής, μην παραπονιέσαι για όσα δεν έχεις, να χαίρεσαι όμως για όσα έχεις. Με σεβασμό, μάθε να δέχεσαι τις καταστάσεις ως έχουν, σταμάτα να ανησυχείς για το μέλλον και χαμογέλα. Έτσι, θα μπορέσεις να προχωρήσεις, μη μένοντας προσκολλημένος στα αρνητικά.

Προσπερνώντας τις όποιες δυσκολίες που θα συναντήσεις στο διάβα σου, θα νιώσεις ευχαρίστηση και μια απίστευτη αίσθηση απελευθέρωσης.

Ζήσε στο τώρα, χωρίς να ανησυχείς για το αύριο


Διαβάστε επίσηςΠώς κυλάει ο χρόνος και φεύγει…


Κανείς δεν ξέρει τι θα «φέρει» το αύριο

Η ζωή είναι μικρή, γι’ αυτό πρέπει να εκτιμάνε αυτά που μας δίνει απλόχερα. Να ζούμε στο τώρα. Το παρελθόν να είναι ένα εφαλτήριο ώστε να οδηγηθούμε στο μονοπάτι της ζωής που θέλουμε και αναζητάμε.

Το αύριο είναι κάτι άγνωστο για όλους και μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Δεν ωφελεί να ανησυχούμε για το τι θα συμβεί, αφού δεν ξέρουμε τι θα φέρει η ζωή και δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας.

Τροφή για σκέψη και ώρα για δράση!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το μέλλον μας. Ωστόσο, μπορούμε να διαχειριζόμαστε με σύνεση τον χρόνο που περνάμε με αγαπημένα μας πρόσωπα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν γυρίζει πίσω, γι’ αυτό αξίζει επενδύουμεσε αυτόν εποικοδομητικά, σωστά και δημιουργικά. 

Κάθε λεπτό που περνάει είναι σημαντικό: Ας απλουστεύσουμε τη ζωή μας, ας μην δίνουμε στα πράγματα πιο σύνθετη διάσταση, και ας είναι το παραπάνω όχι μόνο τροφή για σκέψη αλλά και για δράση.Για αλλαγή σκέψης και πορείας! Να δώσουμε βάση στο τώρα και την πρέπουσα σημασία, χωρίς να το υποτιμούμε. Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. 

Δώσε βάση στα απλά πράγματα 

Εστίασε στα απλά πράγματα. Αυτά κάνουν τη ζωή πιο όμορφη. Μένουν στη μνήμη μας χαραγμένα και ανεξίτηλα. Οι στιγμές, περνούν… Η ζωή κυλά σαν το νερό.

Χαμογέλα, σκέψου αισιόδοξα και δες τη ζωή με άλλη ματιά. Έτσι είναι η ζωή: Με τις χαρές και τις λύπες της. Δεν είναι όλα βελούδινα.

Απελευθερώσου από δυσάρεστα συναισθήματα και ζήσε στο τώρα! ΖΗΣΕ!

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.