Ζευγάρι πλούτισε όταν έφτιαξε τριαντάφυλλα που διατηρούν το χρώμα, την υφή και το άρωμά τους ακόμη και για 1 χρόνο!

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Ένα ζευγάρι που ζει στη Νέα Υόρκη, έκανε πράξη μια πρωτότυπη ιδέα, που τους απέφερε πολλά κέρδη. Και ποια ήταν αυτή η ιδέα; Να δημιουργούν ανθοδέσμες με τριαντάφυλλα μέσα σε κουτιά, που δεν θα μαραίνονται  μέχρι και έναν χρόνο μετά…

Η έμπνευση για τα ανθεκτικά λουλούδια, γεννήθηκε στο ζευγάρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πριν μερικά χρόνια. Ο  Sunny Chadha είχε αγοράσει στην κοπέλα του,  Seema Bansal, μια πανέμορφη ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, που όμως πολύ γρήγορα … μαράθηκε.

Τότε, από κοινού αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή λουλουδιών που θα ήταν ανθεκτικά στο χρόνο. Αφού βρήκαν τρόπο να διατηρούν τα τριαντάφυλλα μέχρι και ένα χρόνο δίχως να μαραίνονται, ιδρύσαν  μια εταιρεία, η οποία τους έκανε εκατομμυριούχους

Αρχικά εργαστήκαν σε ένα… αγρόκτημα

Για να πειραματιστεί και να καταλήξει στον τρόπο που θα έφτιαχνε τα τριαντάφυλλα, το ζευγάρι εργάστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στο Ecuador, σε ένα… αγρόκτημα.
Στο πλαίσιο εκείνης της εργασίας τους,  ανακάλυψαν τον ιδανικό τρόπο που αναζητούσαν.

Τι τρόπο βρήκαν να τα διατηρούν ανθισμένα

Ο τρόπος αυτός ήταν ο εξής: χρησιμοποίησαν  κερί για να συντηρήσουν την όψη και την υφή των λουλουδιών και τα κατάφεραν!

Τα τριαντάφυλλά τους έτσι διατηρούν το χρώμα, την ζωντάνια και το άρωμά τους, μέχρι και για έναν χρόνο!

Η ίδρυση της εταιρείας

Το ζευγάρι, έπειτα αποφάσισε να προχωρήσει την ιδέα του,  ιδρύοντας την ανθοκομική εταιρεία «Venus Et Fleur».

Πώς έκαναν διαφήμιση των προϊόντων τους  

Όμως, η επιχειρηματική τους κίνηση είχε μεγάλο ρίσκο,  καθώς τα ιδιαίτερα λουλούδια τους δεν ήταν γνωστά στον κόσμο και αρχικά δεν είχαν μεγάλη ζήτηση.
Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν «δραστικά μέτρα» και να χρησιμοποιήσουν έναν περίεργο τρόπο marketing: σε γιορτές, γενέθλια και εκδηλώσεις διάσημων, να στέλνουν ως δώρο ένα κουτί τριαντάφυλλα!

Οι διάσημοι με την σειρά τους, ανέβαζαν φωτογραφία με το πανέμορφο δώρο στα social media τους και έτσι η επιχείρησή του ζευγαριού έγινε τελικά γνωστή και τους απέφερε σημαντικά κέρδη.

Έλαβε κουτί και η… Khloe Kardashian

Πριν 2 χρόνια λοιπόν έστειλαν το πρώτο κουτί τριαντάφυλλα στην Khloe Kardashian.

Μάλιστα,  ανάρτηση της τελευταίας που ακολούθησε, συγκέντρωσε περισσότερα από…  500.000 likes και όπως λένε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, τους… «απογείωσε».

Πλέον σχεδιάζουν να ανοίξουν και άλλα καταστήματα

Έτσι, τα έσοδα αυξήθηκαν τόσο, που η εταιρεία Venus Et Fleur χρειάστηκε να ανοίξει και δεύτερο κέντρο διανομής στο Λος Άντζελες, ενώ οι ιδιοκτήτες λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, προγραμματίζουν να ανοίξουν ακόμη τρία στα επόμενα χρόνια.

Το ζευγάρι σε πρόσφατη φωτογραφία του

Το κόστος των τριαντάφυλλων

Ως προς το κόστος τους, το ένα τριαντάφυλλο κοστίζει περίπου 32 ευρώ,  ενώ ένα κουτί με 40 τριαντάφυλλα κοστίζει περίπου 320 ευρώ.

Η επιχείρησή τους σήμερα

Υπολογίζεται πως ετησίως, οι παραγγελίες ανθεκτικών πακέτων λουλουδιών, ξεπερνούν τις 80.000. Τέλος,  η επιχείρησή τους σήμερα απασχολεί 44 υπαλλήλους και ετησίως κάνει τζίρο 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…