Πέντε λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη.

Συντάκτης: Flowmagazine

Πόσοι από εμάς έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά και χωρίς αυτά δεν μπορούμε ούτε μια μέρα; Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί «γιατί όλα τα ωραία να παχαίνουν»; Είναι όμως η αύξηση του βάρους το  μοναδικό κακό που κάνει η ζάχαρη;

Λόγοι προκειμένου να μειώσουμε αποτελεσματικά τη ζάχαρη

Επιβαρύνει την υγεία μας

Πρώτος και κύριος λόγος να μειώσεις τη ζάχαρη είναι η υγεία σου. Η μακροπρόθεσμη πρόσληψη ζάχαρης οδηγεί σε ένα φάσμα προβλημάτων, όπως είναι ο καρκίνος, το ζάχαρο, τα πεπτικά προβλήματα, διαταραχές θυρεοειδούς και δερματικά θέματα.

Λιγότερη κατανάλωση σημαίνει λιγότερα κιλά

Το δεύτερο πράγμα που μπορεί απλόχερα να σου δοθεί με τη μείωση της ζάχαρης είναι ένα καλύτερο σώμα, εφόσον ενισχύεται η μείωση των κιλών μας. Τα γλυκίσματα αυξάνουν το λίπος μας, τον Δ.Μ.Σ. (Δείκτης Μάζας Σώματος) και παράλληλα αυξάνουν την περίμετρο της μέσης και των γοφών μας.

Πέντε λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη

Αντίσταση σημαίνει μικρότερη εξάρτηση

Έχεις ποτέ παρατηρήσει τον εαυτό σου πώς αντιδρά μετά από κατανάλωση ζάχαρης; Συνήθως αναζητά όλο και περισσότερη ποσότητα γλυκών και η αίσθηση του κορεσμού δε φτάνει ποτέ στον εγκέφαλο!
Ωστόσο, όταν τη διακόψεις, τα επίπεδα του ζαχάρου σου μένουν σταθερά και οι λιγούρες μειώνονται αισθητά. Έτσι, η ανάγκη για ολοένα και περισσότερα γλυκά παύει να υπάρχει.

Λιγότερα γλυκά, ωραιότερο δέρμα!

Το δέρμα σου δείχνει θαμπό και αφυδατωμένο; Έχεις ακούσει σίγουρα έστω και μια φορά στη ζωή σου πως τα γλυκά προκαλούν κατακράτηση και αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια! Τα γλυκά δεν προκαλούν μόνο κατακράτηση, αλλά διασπούν και το κολλαγόνο του δέρματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπαραχθούν καινούργια κύτταρα και το δέρμα σου να φαίνεται γερασμένο και ταλαιπωρημένο. Συνεπώς, για ένα πιο υγιές δέρμα, ξεκίνα να πίνεις νερό και να αποφεύγεις τους γλυκούς πειρασμούς!

Πέντε λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη

Γλυκά είναι μόνο τα όνειρά μας

Θα έχεις πιο ποιοτικό ύπνοΗ κατανάλωση ζάχαρης πριν τον ύπνο σου προκαλεί εφίδρωση και στρες που αναστατώνουν τις ορμόνες σου. Ένα πείραμα θα σε πείσει. Δοκίμασε να κόψεις τη ζάχαρη μόλις 3-4 ημέρες και θα διαπιστώσεις πως ο ύπνος σου θα είναι πιο ξεκούραστος.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…