Υποτροφίες σε είκοσι πρωτοετείς φοιτητές από τη Cosmote!

Συντάκτης: Flowmagazine

Υποτροφίες σε είκοσι πρωτοετείς φοιτητές από τη Cosmote!Ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό μέλλον «ανοίγει» για τους νέους ανθρώπους στην περιφέρεια και την Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Συνολικά 20 υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές δίνονται από τη Cosmote σε απόφοιτους Λυκείου του σχολικού έτους 2011-2012, που έχουν εισαχθεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), Πανεπιστημιακού Τομέα, στην Ελλάδα…

Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 έχουν επιλεγεί οι παρακάτω νομοί (με αλφαβητική σειρά): Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας.

Μέσα από μια απλή αίτηση στο www.ote-cosmote-scholarships.gr και μια εγγραφή στο site μέχρι τις 24/10/2012, οι υποψήφιοι πρωτοετείς θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο μιας υποτροφίας! Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τις καρτέλες “Προσωπικά στοιχεία”, “Βασικές προϋποθέσεις”, “Αίτηση” και “Δικαιολογητικά”. Οι απαντήσεις τους θα αποτελέσουν καθοριστικές για την επιλογή των τελικών νικητών. Βέβαια, τα δικαιολογητικά προσκομίζονται ηλεκτρονικά, αφού περάσετε στη δεύτερη φάση της επιλογής και θα εξαρτώνται από τις απαντήσεις της αίτησης σας.

Το ύψος των υποτροφιών θα φτάσει τα 15.280 ευρώ η καθεμία, ποσό που θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε δυο δόσεις. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όσους έχουν αποφοιτήσει το 2012 στους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας. Πρωταρχικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποτρόφων, είναι κυρίως η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κλπ.)!

Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης των Υποτροφιών:

– Η σχολή στην οποία ο υποψήφιος υπότροφος θα εγγραφεί και θα παρακολουθεί τα μαθήματα, πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από το νομό όπου βρίσκεται το Λύκειο αποφοίτησής του.

– Για τους άνδρες πρέπει να υπάρχει η πιστοποίηση της αναβολής κατάταξής τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή η απαλλαγή τους από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

– Πρέπει να αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους της Αναλυτικής προκήρυξης.

– Η ηλεκτρονική υποβολή της σχετικής αίτησης και η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους υποψηφίους υποτρόφους πρέπει να σταλούν εντός των χρονικών πλαισίων των καταληκτικών ημερομηνιών.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…