Υποτροφίες για σπουδές στον Καναδά από το ιΣΤ

Συντάκτης: Flowmagazine

Υποτροφίες για σπουδές στον Καναδά από το ιΣΤΣε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου, το Πανεπιστήμιο McGill ανακοίνωσε δωρεά ύψους $1,1 εκατομμυρίων από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (http://www.SNF.org). Η δωρεά θα επιχορηγήσει δύο Υποτροφίες Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για Αριστεία στις Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Οι υποτροφίες θα απονέμονται ετησίως σε χαρισματικούς φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μεταπτυχιακό (Masters) ή διδακτορικό δίπλωμα σπουδών, επιλέγοντας από το ευρύ φάσμα μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρει το McGill. Ο κάθε αποδέκτης υποτροφίας θα λάβει χρηματοδότηση για σπουδές έως και δύο ετών. Η πρώτη υποτροφία θα απονεμηθεί το φθινόπωρο του 2014.

Ως το σημαντικότερο ερευνητικό πανεπιστήμιο του Καναδά, το McGill είναι ευρέως γνωστό για τη δυναμική του κοινότητα που αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές και εξαίρετους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το ένα τέταρτο, σχεδόν, των φοιτητών του, αναπτύσσει μεταπτυχιακό έργο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στα ερευνητικά πανεπιστήμια του Καναδά. Καθώς εντείνεται η παγκόσμια αναζήτηση για την προσέλκυση χαρισματικών μεταπτυχιακών φοιτητών, αυξάνεται και η ανάγκη για στήριξη μέσω υποτροφιών.

Η Heather Munroe-Blum, Διευθύντρια και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου McGill. «Οι υποτροφίες αυτές θα ενισχύσουν τη σταθερή μας δέσμευση απέναντι σε εξαίρετους νέους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τη ζωντανή κοινότητα σπουδαστών του McGill. Εκ μέρους όλων των επίδοξων νέων που θα επωφεληθούν από τη στήριξή του, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την υποδειγματική γενναιοδωρία του».

Το McGill, το πλέον διεθνές ερευνητικό πανεπιστήμιο του Καναδά, υποδέχεται ετησίως φοιτητές από 150 περίπου χώρες, και περισσότερους από 20 από την Ελλάδα.

Τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στο πανεπιστήμιο και την Ελλάδα ενισχύει περαιτέρω η ζωντανή ελληνική κοινότητα του McGill, αποτελούμενη από 500 περίπου αποφοίτους, γονείς και φίλους.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…