Εχεις μουστάκι; Πάρε επίδομα!

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ξαφνιαζόμαστε (και μετά να… οργιζόμαστε) με τα «παράξενα» επιδόματα και οικονομικά προνόμια που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Δεν φτάσαμε, όμως, ακόμα στο επίπεδο των αρχών του ινδικού κρατιδίου Μάντια Πραντές, που αποφάσισαν να δώσουν ειδικό επίδομα σ’ όσους αστυνομικούς αποφασίσουν να έχουν μουστάκι!

Στο εξής όλοι οι αστυνομικοί του κρατιδίου, που είναι από τα πολυπληθέστερα της χώρας, που κατά την ημέρα της πληρωμής τους έχουν μουστάκι, θα λαμβάνουν επίδομα επιπλέον 30 ρουπιών (που αντιστοιχούν περίπου σε 60 λεπτά του ευρώ, αλλά είναι περίπου… μισό μεροκάματο). Το επίδομα είναι ένα επιπλέον κίνητρο προκειμένου οι άνδρες που υπηρετούν στην αστυνομία και γενικότερα στα σώματα ασφαλείας να προσέχουν την εμφάνισή τους.

Αφορμή γι’ αυτό το εξαιρετικά ασυνήθιστο επίδομα ήταν μια έρευνα με ερωτηματολόγιο, που μοίρασε η ίδια η αστυνομία στους κατοίκους του κρατιδίου, ώστε να αναρριχηθεί περισσότερο στην εμπιστοσύνη τους. Η έρευνα, λοιπόν, έδειξε ότι ένας αστυνομικός με μουστάκι εμπνέει… τριπλάσια εμπιστοσύνη απ’ αυτόν που δεν έχει μουστάκι. Στην αστυνομία του Μάντια Πράντες ίσχυαν ήδη ορισμένοι κανόνες (π.χ. ο αστυνομικός δεν θα έπρεπε να έχει μακριά μαλλιά), αλλά το μουστάκι ήταν προαιρετικό. Οπως αποδείχτηκε, είναι και… απαραίτητο.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…