Γιαουρτόπιτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα εύκολο και διαφορετικό γλυκό. Η γιαουρτόπιτα έχει σχετικά λίγα λιπαρά και μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό. Έχει γεύση δροσερή και αρέσει σε όλους

ΥΛΙΚΑ

1/2 κ. γιαούρτι

1/2 κ. ζάχαρη

1/2 κ. φαρινάπ

6 αυγά

2 λεμόνια

2 βανίλιες

2 κ.γ. σόδα

3 κ.σ. βούτυρο

αμύγδαλα

Σιρόπι

750 γρ. ζάχαρη

2 1/2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Δουλεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη 10'.
  • Χωριστά χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα.
  • Στο γιαούρτι με τη ζάχαρη ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τη βανίλια, τους κρόκους, το ξύσμα και τη σόδα με το χυμό λεμονιού.
  • Τελευταία ρίχνουμε τη μαρέγκα και εν συνεχεία το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας το μίγμα καλά.
  • Ψήνουμε στους 200 C και αργότερα στους 175 C.
  • Για το Σιρόπι: Το αφήνουμε να βράσει για 8' και περιχύνουμε την πίτα αφού έχει κρυώσει το ένα από τα δυο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…