Γιαουρτόπιτα
Ένα εύκολο και διαφορετικό γλυκό. Η γιαουρτόπιτα έχει σχετικά λίγα λιπαρά και μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό. Έχει γεύση δροσερή και αρέσει σε όλους
ΥΛΙΚΑ
1/2 κ. γιαούρτι
1/2 κ. ζάχαρη
1/2 κ. φαρινάπ
6 αυγά
2 λεμόνια
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα
3 κ.σ. βούτυρο
αμύγδαλα
Σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Δουλεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη 10'.
- Χωριστά χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα.
- Στο γιαούρτι με τη ζάχαρη ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τη βανίλια, τους κρόκους, το ξύσμα και τη σόδα με το χυμό λεμονιού.
- Τελευταία ρίχνουμε τη μαρέγκα και εν συνεχεία το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας το μίγμα καλά.
- Ψήνουμε στους 200 C και αργότερα στους 175 C.
- Για το Σιρόπι: Το αφήνουμε να βράσει για 8' και περιχύνουμε την πίτα αφού έχει κρυώσει το ένα από τα δυο.