Γιόγκα στη φύση: αέναη ροή ενέργειας

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος

Τα συστήματα της γιόγκα μας βοηθούν στην κατανόηση και στον χειρισμό του σώματός μας παρέχοντας ηρεμία και πνευματική διαύγεια. Η γιόγκα στην ύπαιθρο είναι μια απόλαυση που εκτοξεύει τα πλεονεκτήματά της και προσφέρει την ένωση με τη φύση.

Η γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια εξαιρετικά παλιά τεχνική με μακριά παράδοση σε χώρες όπως η Ινδία. Έχει εισαχθεί και στον δυτικό κόσμο και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα μας. Θεωρείται ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος για να αποκτήσεις ευλυγισία, σταθερότητα, υπομονή, γαλήνη και ευεξία. Εκατομμύρια άνθρωποι ασκούνται και αναγνωρίζουν τα πολλαπλά της οφέλη στη σωματική, ψυχολογική και πνευματική τους υγεία.

Οι δάσκαλοι

Πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι γιόγκα με αντίστοιχα σεμινάρια και πιστοποιήσεις. Ο επαγγελματισμός είναι σε υψηλό επίπεδο αφού υπάρχει σεβασμός προς την τεχνική και βαθιά πίστη ότι βοηθάει αφειδώς όλες τις ηλικίες ασκούμενων σε ό,τι επίπεδο και να βρίσκονται. Το φύλο του δάσκαλου δεν είναι κριτήριο, αλλά μπορεί να προτιμάτε γυναίκα ή άντρα εκπαιδευτή. Έχουν όλοι μεγάλη εμπειρία και θα εντυπωσιαστείτε όταν δείτε από κοντά πόσο εύκολα κάνουν τις ειδικές ασκήσεις και στάσεις της γιόγκα και πόσο ανεπτυγμένη είναι η αναπνοή και η ευλυγισία τους χάρη στις χιλιάδες ώρες πρακτικής.

Γιόγκα στη φύση: αέναη ροή ενέργειας

Τα μαθήματα

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε στούντιο γιόγκα ή γυμναστήρια που διαθέτουν τμήμα γιόγκα. Μια οικονομική λύση είναι οι αθλητικές δράσεις των δήμων που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και ομάδες γιόγκα. Υπάρχει πάντα εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε κλειστό χώρο και ένας μέγιστος αριθμός ασκούμενων ανά μάθημα. Ξεκινάτε με αρχάριους και αν σας αρέσει και ταιριάζει στο σώμα και στην ιδιοσυγκρασία σας, μπορείτε να εξελιχθείτε και να συνεχίστε σε τμήματα προχωρημένων.

Οι υπαίθριες εξορμήσεις

Με την έξαρση του κορονοϊού και την παρατεταμένη καραντίνα έμειναν πίσω οι υπαίθριες δραστηριότητες, όμως ήδη τις τελευταίες εβδομάδες προγραμματίστηκαν πολλές εκδηλώσεις στη φύση από ομάδες και δασκάλους γιόγκα. Πρόκειται για μια νέα μόδα που θα μείνει για πάντα, αφού συνδυάζει αλλαγή περιβάλλοντος και ψυχαγωγία με άθληση και διαλογισμό. Στον φρέσκο αέρα του βουνού ή της θάλασσας έχετε την ευκαιρία να κάνετε όλες τις αγαπημένες σας ασκήσεις ή να γνωρίσετε για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο της γιόγκα. Λίμνες, ποτάμια, βουνοκορφές, πεδιάδες και ακρογιαλιές είναι το νέο πεδίο άσκησης που ελκύει παλιούς και νέους μαθητές.

Γιόγκα στη φύση: αέναη ροή ενέργειας

Το χαλαρωτικό καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σας προσκαλεί σε συνεχή εξερεύνηση. Δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία από ένα μάθημα γιόγκα. Φανταστείτε την ομορφιά και τη διασκέδαση που σας δίνει όταν γίνεται σε ένα ωραίο μέρος μακριά από τοίχους, αίθουσες και ηλεκτρικά φώτα. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι δικό σας αν επιδιώξετε νέες εμπειρίες και γνωριμίες μέσω της γιόγκα.

Οι ομαδικές διακοπές

Για πολλούς φίλους της γιόγκα υπάρχει και η λύση των ομαδικών διακοπών με καθημερινή άσκηση στην ιδιαίτερη αυτή τέχνη. Οι σχολές γιόγκα κλείνουν δωμάτια και σας ετοιμάζουν καθημερινό πρόγραμμα με δραστηριότητες. Έτσι ηρεμείτε, διαλογίζεστε, γυμνάζεστε, αναπτύσσεστε πνευματικά με συνεχή προσπάθεια και με τα κατάλληλα διαλείμματα. Ελάτε λοιπόν στο πνεύμα της γιόγκα και πλουτίστε την κουλτούρα σας επιλέγοντας το μάθημα και τον εκπαιδευτή που σας ταιριάζει. Δε θα είστε πια ίδιοι ή αβοήθητοι, θα έχετε κερδίσει μια νέα ψυχοσωματική ενότητα, που θα σας ενισχύσει ψυχολογικά, συναισθηματικά και επαγγελματικά.

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος,

Influence:

Είμαι πολιτικός μηχανικός με σημαντική εμπειρία. Έχω πάθος με την ελεύθερη διάδοση και μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών…