Υιοθετήστε ένα απειλούμενο είδος

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Αποδείξτε την αγάπη σας για τα ζώα στηρίζοντας το έργο της WWF. Μετουσιώστε την αγάπη σας σε πράξη, υιοθετώντας ένα απειλούμενο είδος από το ζωικό βασίλειο. Πρόκειται για συμβολική υιοθεσία καθώς φαντάζει αδύνατο να μεταφέρεται ένα τέτοιο είδος στο σπίτι σας!

Γίνετε υποστηρικτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης και για διάστημα 12 μηνών, θα λαμβάνετε ορισμένες παροχές, όπως: ένα πιστοποιητικό του ζώου που προστατεύετε, το τριμηνιαίο περιοδικό Ζωντανός Πλανήτης και το ημερολόγιο του WWF στις αρχές του χρόνου. Το κόστος είναι μηδαμινό και ανέρχεται στα 3€ τον μήνα για τη στήριξη της επιβίωσης ειδών υπό εξαφάνιση.

Υιοθετήστε ένα απειλούμενο είδοςΔελφίνι

Χιλιάδες δελφίνια θανατώνονται κάθε χρόνο στις θάλασσες της Μεσογείου. Πρόκειται για φιλικά στον άνθρωπο θηλαστικά και οι κύριοι λόγοι που έχουν αρχίσει να εκλείπουν είναι η έλλειψη τροφής, η θαλάσσια ρύπανση και η αιχμαλωσία τους από αλιευτικά.

Πάντα

Το σήμα κατατεθέν της WWF, διατηρεί πληθυσμό μόλις 1.600 Πάντα σε και εξαπλώνεται στις οροσειρές της νοτιοδυτικής Κίνας. Οι λιγοστοί πληθυσμοί τρέφονται κυρίως με μπαμπού και ο πληθυσμός τους όσο πάει και συρρικνώνεται.

Υιοθετήστε ένα απειλούμενο είδοςΤίγρης της Σουμάτρας

Από τα πιο επιβλητικά αιλουροειδή του πλανήτη, το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού τους εξαφανίστηκε κατά τον 20ο αιώνα. Η Τίγρης της Σουμάτρας συγκεκριμένα, δεν ξεπερνά τα 400 με 500 άτομα, ενώ κάθε χρόνο θανατώνονται τουλάχιστον πενήντα τίγρεις για το εμπόριο της γούνας τους.

Θαλάσσια Χελώνα (Caretta caretta)

Το συγκεκριμένο θέμα, οφείλει να μας αγγίξει περισσότερο, καθώς η Ζάκυνθος φιλοξενεί κάποιες από τις σημαντικότερες παραλίες για την αναπαραγωγή της Caretta caretta στη Μεσόγειο. Οι θαλάσσιες χελώνες ξεκινούν την εμβρυακή ζωή τους σε αυγά που αφήνουν κάτω από την άμμο οι θηλυκές χελώνες. Η Caretta caretta έχει καταχωρηθεί στο Διεθνές Κόκκινο Βιβλίο ως απειλούμενο είδος. Ανάμεσα στις κύριες απειλές που αντιμετωπίζει είναι η υποβάθμιση και η καταστροφή των βιοτόπων αναπαραγωγής της, η χρήση αλιευτικών εργαλείων, η ύπαρξη σκουπιδιών και πλαστικών σακουλών.

Υιοθετήστε ένα απειλούμενο είδοςΠολική αρκούδα

Το συμπαθές θηλαστικό που ανήκει στο αρκτικό θαλάσσιο οικοσύστημα, απειλείται από το λιώσιμο τον πάγων και τη χημική ρύπανση. Θεωρείται κορυφαίο αρπακτικό και το συγκεκριμένο είδος έχει αναπτυχθεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Κραυγαετός

Το περήφανο αρπακτικό, που συναντάμε και στη χώρα μας, είναι υπό εξαφάνιση, εξαιτίας της συνεχούς καταστροφής των δασών. Κραυγαετούς συναντάμε στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στον Έβρο. Ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς τρέφεται με αδύναμα και άρρωστα ζώα, εξυγιαίνοντας και ισορροπώντας τα είδη των οργανισμών.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr